Annonce

Annonce

Brev:

Mad og rytme - del 2


9. februar 2021

Alder:
6 mdr.

Mad og rytme - del 2

Hej Helen

Tak for dit gode og uddybende svar. Der er rigtig mange gode ideer og råd vi vil tage til os og afprøve :)

Jeg har lige et par opfølgende bemærkninger og spørgsmål:

Jeg vil helt sikker prøve at skære lidt ned på grød og mos for at se om det gør en forskel på mælkemængden.
Vi vil også fortsat være fleksible om natten ift. mad og bare følge hans behov. Dog prøve igen med drømmeflasken, når vi går i seng :)

Du nævner at det er vigtigt at maven fungerer - og det arbejder vi virkelig på. Hans mave har altid være træg (ikke hård eller forstoppet). Derfor har han også fået movicol siden han var 2 måneder gammel. Selvom han får movicol (1/4 brev om dagen) virker det stadig, som om at det tager lidt tid for afførringen om at passere og ofte er det med små portioner ad gangen. Det er ikke hårdt, men formeligt. Han brokker sig aldrig eller bliver ked af det.

Vi havde håbet at det blev bedre efter nogle måneder med fast føde, men vi synes ikke der er den store forskel endnu. Vi kunne selvfølgelig godt tænke os på sigt at komme af med movicolen.

Han prutter en del og nogle nætter fornemmer vi også at han er urolig, indtil der kommer en prut og så er der ro igen.

Du skriver også at vi kan prøve med en anden erstatning. Vi giver ham lige nu Nan Sensilac (pga. maven) og har også afprøvet Semper Allomin syrnet - netop for at forsøge med en anden smag - men det synes den lille fyr ikke om! Har du andre gode ideer til en erstatning vi kan prøve, der samtidig er skånsom for maven?

Den generelle trivsel er god (bortset fra maven ind imellem). Han er glad og der er masser af krudt. Gode tissebleer, og han er rigtig god til at drikke vand til måltiderne - så der er selvfølgelig også ...


Annonce

... et væskeindtag. Det er mere næringen i mælken jeg er bekymret for om han kommer til at mangle. Han får selvfølgelig i grød og mos, men det er jo ikke så store mængder. Jeg vil prøve at give lidt sammen med frugtmosen også.

Putningen: Jeg vil prøve at undgå at vugge ham i søvn, så vi får skabt en uhensigtsmæssig vane. Han er altid blevet svøbt, når han skulle sove med god effekt, men nu kan vi godt mærke at han begynder at blive lidt "uvenner" med svøbet, hvilket jeg tænker er meget naturligt i denne alder. Derfor er det en god ide, som du skriver, at lægge hænderne på ham og samle hans hænder, hvis han er urolig.

Når jeg putter om aftenen, synes jeg det kan være svært at finde det helt rigtige tidspunkt at lægge ham ned i egen seng. Det vil vi helt sikkert arbejde mere på! Det er let bare at vente til han sover, men kan sagtens se at det giver mere uro på sigt, fordi han så ikke helt forstår hvordan han så havnede der.

Jeg vil rigtig gerne give flasken i egen seng om natten. Netop for at begrænse aktiviteten. Vi eleverer sengen - men hvad med bøvser? Er det ok bare at droppe dem? Også ift luft i maven?

Et sidste spørgsmål i denne omgang:

Han er super glad for at putte med en lille nusseklud. Jeg kan tydelig mærke at det gør en forskel for ham om han har den ved hovedet eller ej, når han skal falde i søvn, både aften og nat.

Men hvordan er det nu lige med det?? Må han sove med den nu eller anbefaler man stadig at lade være? Jeg plejer at tage den fra ham igen, når han så sover, men synes jo også det er synd, hvis det giver ham tryghed. Nogle gange er det smuttet, hvis jeg er faldet i søvn inden. Det er en flad nusseklud på ca. 25x25 cm.

På forhånd tak,

Med venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtige og moderne stofbleer

Pusleriet startede op i januar 2019 og er en lille personlig familieejet webshop. Bag Pusleriet finder du Sarah, som står for al drift, forsendelser og kommunikation og hendes mand, som står for al udvikling af hjemmesiden. Sammen har de en dreng fra 2017 og venter endnu en lille stofblebruger til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Natlig uro, opvågning og mælk

Kære Helen, Jeg er træt, og trænger til lidt sammenhængende søvn! Hjælp!...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Madrutiner inden opstart i vuggestue

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en rigtig god og vejledende...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Har svært ved at blive i søvnen

Hej Vi er meget udfordret på nattesøvnen herhjemme. Det har vi været i 2...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Opstart mad v 6 måneder

Hej Helen. Hvor hurtigt skal man gå frem ved opstart af mad ved 6...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Baby vil ikke spise sin flaske

Hej Helen. Nu kommer der en lidt længere smøre - for at give dig mulighed...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser til børnesenge. Hovedreglen er at barnet skal ligge på et fast underlag, for at kunne bruge og udvikle sine muskler.

Hvis der er fast bund i sengen (dvs. uden tremmer), skal madrassen være hård, så stød og bump fordeles. Madrassen skal derimod være blød, hvis der er tremmebund i sengen.

Vælger I en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tak for dine sidste meget brugbare svar – de har været en rigtig god hjælp og inspiration i hverdagen. Så tak for det!

1000 tak for en super brevkasse – glæder mig altid til at høre dine tanker og svar.

Kærlig hilsen den glade mor.


Annonce