Annonce

Annonce

Brev:

Søvn, rytme og mad - 5 mdr.


28. oktober 2020

Alder:
5 mdr.

Søvn, rytme og mad - 5 mdr.

Hej Helen.

Det går efterhånden fremad med barnevognen. Vores nu 5 mrd, snart 6 mrd. Datter virker til at have fundet mere ro ved barnevognen og vi har en enkelt gang oplevet hun har sovet 50 min. Hun sover primært kun 30 min.

I barnevognen og for det meste vågner hun helt op hvis vi går en tur for at forlænge luren. Jeg har så fundet ud af at hun sagtens kan finde ro og sove videre ved at jeg hjælper hende om på siden, nynner, siger schh og vugger barnevognen blidt. Det tager sommertider op til 50 min. Før hun overgiver sig igen, men kan se inden at hun ikke er færdig med at sove. Ser døsig ud og virker pirrelig. Er det forkert at bruge 50 min. for at hjælpe hende videre eller bør man bare tage hende op? Undervejs kæmper hun med at holde øjnene åbne og engang imellem lige brikker sig indtil man siger blidt schh. Så vender hun hovedet til siden i nussekluden og lukkede øjnene og så starter det forfra med åbne øjne.

Hun sover stadig til middag i sengen, hvor vi forsøger at liste os ud når vi ved hun har sovet mindst 1.5 t. Kan man bruge hendes tremmeseng til om dagen eller bør den kun være til natten?

I forhold til mad giver vi hende lidt at spise når hun vågner og igen når hun skal puttes til lure og nat. Om formiddagen og om ...


Annonce

... aften spiser hun måske 0.5 dl. Grød/mos. Og kan snildt spise over 1 liter mme sammenlagt over dagen. Får hun for lidt grød og hvor meget anbefaler man at babyer i 5 mrd, snart 6 mrd. Spiser af grød m.m.?

Må jeg mose banan med mme og give hende eller er det for grovt? - har hørt fra andre de gør og deres børn synker det pænt. Hvor jeg måske er bange for det sætter sig fast de bitte klumper. Hvad må hun i det hele taget spise og gumle på i denne alder?

Derudover sover hun stadig meget uroligt med arme og ben, derfor har vi giver hende handsker på. Jeg oplever dog at hun føler større glæde ved af kunne nusse uden handsker med nussekluden. Og falder hurtigt til ro. Men når hun så vågner om natten, måske pga luftgener, så kradser hun sit øje voldsomt i frustration.

Hvornår kan man ligge hende på eget værelse? Hun ligger i øjeblikket i sin tremmeseng ca. 1 meter fra os. Men hun vågner eller reagere ofte i løbet af natten af vores dyner når vi vender os, eller ved snork. Hun kan vende sig fra ryg til mave, dog har vi ikke set hende den anden vej rundt. Og når det sker tror jeg ikke hun er bevidst om det. Hun kan dreje om sig selv og bakker baglæns. Vil det være for tidligt at sove for sig selv tænker du?

Hilsen
De undrende forældre.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. marts 2021 | Udstyr | 4 mdr.

Babygynge - hvornår

Hej Helen Hvornår må vi bruge en babygynge til vores datter? Hun er nu 4...

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Aftenuro - 4 mdr.

Hej Helen Vi oplever lidt udfordringer/uro om aftenen med vores dejlige søn...

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2021 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Urolig og pyldret

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4,5 måneder, hvor jeg synes det har bøvlet...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Power naps

Hej Helen Nu har jeg endnu et spørgsmål. Min søn er nu snart fem...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2021 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågentid - 6 mdr.

Hej Helen. Hvad er dine tanker omkring at påvirke babys vågentid ved at øge...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annonce