Annonce

Annonce

Brev:

Afviser pludselig flasken - 4 mdr.


11. februar 2020

Alder:
4 mdr.

Afviser pludselig flasken - 4 mdr.

Hej Helen

Jeg har skrevet et bar breve tidligere, og har haft god gavn af dine svar, så nu kommer der et mere.

Min datter fra 1. Oktober er pludselig begyndt at afvise flasken. Jeg har siden hun blev født suppleret med mme i flaske, da jeg ikke kunne mætte hende, og hun i øvrigt heller ikke tog nok på.

I starten supplerede jeg efter hver amning, og med tiden er der skåret flere og flere flasker væk, og nu får hun kun en flaske om aftenen i forbindelse med putningen. Den har jeg bibeholdt da det tidligere gav et længere søvnstræk (det gør det ikke længere, men det er en anden problemstilling) + at jeg gerne ville bevare dét at hun rent faktisk godt vil tage flaske, og det har indtil nu aldrig været et problem. Både hendes far og min søster har f.eks. taget hende nogle nætter indimellem, så jeg har kunne sove nogle flere timer i træk, og det har aldrig været noget problem med flasken.

Nu er min datter så pludselig begyndt at afvise flasken. Jeg kan til nøds godt få hende til at tage aftenflasken, men kun hvis jeg starter med den, frem for at starte med brystet, som jeg ellers har gjort. Ingen andre kan få hende til at ...


Annonce

... spise af flaske mere. Hverken hendes far eller min søster, som jo ellers har givet mange flasker.

Jeg havde store ammeproblemer i starten, så jeg er pavestolt over at jeg har fået amningen så godt op at køre, at jeg faktisk slet ikke behøver at supplere med mme, og det er dejligt, at jeg ikke længere skal frygte, at min datter pludselig en dag hellere vil have flaske end bryst, men nu frygter jeg derimod, at vi er ved at bevæge os hen hvor det kun er mig der kan give hende mad, og at jeg dermed ikke kan tage “fri” en aften, og lade far have hende.

Er det bare noget med at vi skal øve med hende? Eller skal vi give hende flaske i løbet af dagen? Eller har du nogle råd til at vi ikke ender med en ren afvisning af flaske..?

Det skal lige tilføjes, at vi er startet så småt op på grød, og hun er nu oppe på at spise grød 1-2 gange dagligt, og ca. 1/4 portion ad gangen. Hun har mest fået pulver grød men også smagt grøntsagsmos. Hun er vild med det hele. :)

Hun begyndte at afvise flasken inden vi startede på grød - ca. 2 uger før hun blev 4 mdr. og vi startede på grød umiddelbart efter hun blev 4 mdr.

Med venlig hilsen
En ammemor

Læs Helens svar »



Annoncer

Produktnyheder

Ammeforberedelse INDEN fødslen

Rollen som mor begynder allerede at fylde meget i tankerne den dag en kvinde ser de to streger, der indikerer at hun er gravid. Hun mærker uge for uge, at kroppen ændrer sig og maven langsomt begynder at vokse.
For de fleste gravide er det den kommende fødsel, der fylder mest i tankerne og ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. februar 2020 | Diverse | 3 mdr.

Grøn tynd afføring

Kære Helen. Jeg har fået meget hjælp af dig vedrørende min søn på nu 4 år....

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2020 | Amning | 4 mdr.

Amning/ammestrejke

Kære Helen Jeg har en søn på 4 måneder, som jeg har fuldammet de første 3...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Ingen søvn

Hej. Vi har stadig problemer... Emnerne er mad og søvn. Det bliver næsten...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnrytme om dagen - 4 mdr.

Hej Helen Jeg har en datter på 4,5 måned. Hun har indtil hun var ca. 3,5...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Min datter vil ikke sove til formiddag eller eftermiddag

Kære Helen Jeg har et spørgsmål vedrørende søvn hos min datter på 4 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik/hofteskred. Det betyder at lægen kan høre et lille klik, når han drejer barnets ben op mod maven og udad. Det skyldes at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse. Hvis barnet har hofteklik skal det behandles med en skinne, der holder benene i ”frøstilling”, så hofteleddet holdet på plads. Efter ca. 3 mdr. Er hoften stabil nok til at skinnen kan tages af.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce