Annonce

Annonce

Brev:

Lugter til ting


3. juli 2020

Kategori:
Alder:
6 år, 10 mdr.

Lugter til ting

Kære Helen

Det er længe side at jeg sidst har skrevet og nu har vi behov for at få dine kloge ord med på vejen.

Vores yngste søn bliver 7 år om et par måneder. Som jeg tidligere har skrevet til dig er han en dejlig og sjov dreng, men sensitiv og følsom og har haft et forsinket sprog. Han er kommet godt efter det med sproget. Han er flersproget og selvom storebror ikke har haft besvær med at navigere i to sprog så har det måske medvirket til at lillebror har haft langsommere/svære ved at få et større ordforråd.

Grunden til at jeg skriver nu er, at han for et par måneder siden havde en periode hvor han bed negle og huden omkring neglene- det varede cirka 4-5 uger og vi snakkede med ham om at han skulle prøve at lade være da han fik sår på fingerspidserne. Det kunne faktisk bløde. Nu er han heldigvis stoppet helt med det.

Men nu har han cirka i 3 uger lugtet til alt. Det er som om at han MÅ gøre det. De har også nævnt det i børnehaven.

Vi er lidt bekymrede nu. Jeg har snakket med ham forsigtigt om det og sagt at det er okay og at vi bare vil hjælpe ham. Han kan ikke forklare hvorfor han gør og det forventer jeg heller ikke at han kan.

Skal vi ...


Annonce

... ignorerer det eller skal vi aflede ham? Sidstnævnte bliver svært da han hurtigt tager ting op og lugter til det og fortsætter med det han har gang i. Det kan være lego, mad, strømperne som han skal have på tja alt hvad han laver skal han lugte til.

De sidste 3 uger har vi haft lidt anderledes rutiner da storebror har sommerferie fra skole og vi har familiebesøg fra udlandet som skal bo hos os fast eftersom at lillebror skal være storebror når som helst.

De siger også i børnehaven at de sidste 3 uger har han virket som om at han har haft det svært. De har også haft anderledes rutiner pga korona i børnehaven og vi har altid vidst at han reagerer på forandringer. De siger blandt andet at han har været mere højlydt end han plejer- kan finde på at råbe højt oppe også slapper han af igen- som om han vil ud med noget frustration.

Men det med at han lugter til ting- er det noget som vi på nuværende tidspunkt skal være bekymrede for eller er 3 uger for kort tid at reagere på (nu tænker jeg evt psykolog). Selv synes jeg at det er lidt voldsomt med psykolog på nuværende tidspunkt, men jeg er i tvivl. Og hvordan skal vi håndtere det mens det står på?

Tak for dine gode råd!

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. marts 2021 | Sovevaner | 7 år, 7 mdr.

Opfølgning på storesøsters søvn

Kære Helen, Mange tak for svar vedr. storesøsters svære puttesituation og...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2021 | Sovevaner | 7 år, 7 mdr.

Samsov eller hjælp til at sove selv - del 2

Kære Helen, Jeg skrev til dig i går vedr storesøsters søvn og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2021 | Sovevaner | 7 år, 6 mdr.

Samsov eller hjælp til selv at sove

Kære Helen, Det er længe siden, men nu har vi brug for dine gode råd igen...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2020 | Opdragelse | 6 år

6 årig pige med vrede og frustration

Kære Helen Jeg går lige til sagen, som drejer sig om vores 6 årige datter....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge

At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling.

Næaten alle børn elsker også at blive vugget, både når de bliver vugget i en arm og når de ligger i en vugge.

En vugge har dog den ulempe at den ofte er kort og barnet vokser hurtigt ud af den. Hvis I vil have en vugge er det derfor en god idé at købe en vugge, hvor der er plads til barnet i længere tid. Derudover er det...

Læs mere i Babylex

Kæledyr

I de fleste børnefamilier er der en eller anden form for kæledyr og det er ofte hund, kat eller et andet kæledyr med pels.

Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for at dyret har det godt.

Men kæledyr med pels udgør også en risiko for allergi. De allergifremkaldende stoffer, som børn kan reagere på findes i dyrenes hår, spyt, skæl og urin. Disse stoffer kan sidde på vægge,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annonce