Annonce

Annonce

Brev:

Lugter til ting


3. juli 2020

Kategori:
Alder:
6 år, 10 mdr.

Lugter til ting

Kære Helen

Det er længe side at jeg sidst har skrevet og nu har vi behov for at få dine kloge ord med på vejen.

Vores yngste søn bliver 7 år om et par måneder. Som jeg tidligere har skrevet til dig er han en dejlig og sjov dreng, men sensitiv og følsom og har haft et forsinket sprog. Han er kommet godt efter det med sproget. Han er flersproget og selvom storebror ikke har haft besvær med at navigere i to sprog så har det måske medvirket til at lillebror har haft langsommere/svære ved at få et større ordforråd.

Grunden til at jeg skriver nu er, at han for et par måneder siden havde en periode hvor han bed negle og huden omkring neglene- det varede cirka 4-5 uger og vi snakkede med ham om at han skulle prøve at lade være da han fik sår på fingerspidserne. Det kunne faktisk bløde. Nu er han heldigvis stoppet helt med det.

Men nu har han cirka i 3 uger lugtet til alt. Det er som om at han MÅ gøre det. De har også nævnt det i børnehaven.

Vi er lidt bekymrede nu. Jeg har snakket med ham forsigtigt om det og sagt at det er okay og at vi bare vil hjælpe ham. Han kan ikke forklare hvorfor han gør og det forventer jeg heller ikke at han kan.

Skal vi ...


Annonce

... ignorerer det eller skal vi aflede ham? Sidstnævnte bliver svært da han hurtigt tager ting op og lugter til det og fortsætter med det han har gang i. Det kan være lego, mad, strømperne som han skal have på tja alt hvad han laver skal han lugte til.

De sidste 3 uger har vi haft lidt anderledes rutiner da storebror har sommerferie fra skole og vi har familiebesøg fra udlandet som skal bo hos os fast eftersom at lillebror skal være storebror når som helst.

De siger også i børnehaven at de sidste 3 uger har han virket som om at han har haft det svært. De har også haft anderledes rutiner pga korona i børnehaven og vi har altid vidst at han reagerer på forandringer. De siger blandt andet at han har været mere højlydt end han plejer- kan finde på at råbe højt oppe også slapper han af igen- som om han vil ud med noget frustration.

Men det med at han lugter til ting- er det noget som vi på nuværende tidspunkt skal være bekymrede for eller er 3 uger for kort tid at reagere på (nu tænker jeg evt psykolog). Selv synes jeg at det er lidt voldsomt med psykolog på nuværende tidspunkt, men jeg er i tvivl. Og hvordan skal vi håndtere det mens det står på?

Tak for dine gode råd!

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bobby bøgerne giver mulighed for nye sproglige oplevelser!

Velkommen til Bobbys hverdag. I Bobby bøgerne følger vi Bobbys dag i vuggestuen, mens I sammen udforsker sproget. De seks bøger i BOBBY serien gør det let og hyggeligt at lege med sproget sammen med dit 1-3 årige barn.

Hvad er særligt ved Bobby bøgerne?

Læsning af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. januar 2020 | Opdragelse | 6 år, 6 mdr.

Jalousi og kontroltab

Kære Helen Tredje og sidste brev i denne omgang omhandler søde og dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2019 | Opdragelse | 7 år, 4 mdr.

Dreng 7 år

Kære Helen. Min søn var 4 år og 8 måneder, da han blev storebror. Indtil da...

Læs hele brevet og Helens svar


7. oktober 2019 | Opdragelse | 7 år

7 årigs reaktioner

Kære Helen. Jeg er mor til en pige på 2 år og en dreng på 7 år. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex

Omsorgsdage

Alt efter hvilken type ansættelse man har har ngen ret til omsorgsdage. Det afhænger af overenskomsten på det enkelte område.

Er man ansat i industrien har de fleste ret til tre årlige børnefridage til hjemmeboende børn under 14 år. Er man ansat i stat, amt eller kommune har man ret til to dage om året indtil barnet er 8 år.

Omsorgsdage er ikke sygedage, men ret til at tage fri, når ens barn har behov herfor.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annonce