Annonce

Annonce

Brev:

Børnehaveskift


24. januar 2019

Kategori:
Alder:
3 år, 3 mdr.

Børnehaveskift

Kære Helen.

Vi har en datter på 3 år og tre måneder. Hun startede i børnehave, da hun var 2 år og otte måneder, hvilket var institutionens beslutning, ikke vores. Vi ville gerne have ventet et par måneder. Børnehaven er en udflytterbørnehave, som er tilknyttet den vuggestue, hun gik i og som hun var rigtig glad for. Vi var i tvivl om hun skulle i udflytterbørnehaven. Både på grund af, at det var en udflytter og fordi vi ikke havde en særlig god opfattelse af børnehavepædagogerne, når vi mødte dem i vuggestuen. Vi syntes ikke, de var særlig kærlige og omsorgsfulde overfor børnene. Vi valgte alligevel, at hun skulle i børnehaven, både fordi vi ikke havde et andet tilbud, men også så hun kunne følges med nogle børn, hun kendte.

Hun fik desværre en rigtig dårlig start på børnehavelivet. Hun startede sammen med to andre, som heller ikke havde en positiv oplevelse. Der var ikke fokus på indkøring og hun var meget overladt til sig selv. Det var sommerferieperiode, med skiftende vikarer og en sygemeldt leder. Vi oplevede en pige, som ændrede fuldstændig personlighed. Hun var utrolig indelukket og trist. Hun vågnede grædende om natten og sagde, at hun ikke ville i børnehave. Vi tog kontakt til personalet og de gjorde straks noget ved det. Hun blev tilknyttet en ældre erfaren pædagog og i løbet af et par måneder skete der en udvikling og hun blev gladere for stedet. Vi har god kontakt til pædagogen, som synes at vores datter udvikler sig meget. Vi synes bestemt, hun trives og at det går fint, men det er ikke vores opfattelse, at hun trives rigtig godt. Vi tror sagtens, hun kunne være gladere for at gå i børnehave. Hun taler kun om et par børn derhjemme, som også er dem hun har gået i vuggestue med. Den ene skal flytte om tre uger og den anden skal evt. flytte inden for de næste tre måneder. Hun kommer ofte hjem og siger, at hun ikke har leget med nogen. Det er ikke vores oplevelse, at der gøres ret meget for at skabe relationer imellem børnene. Der er meget fri leg. Vi, som forældre, har derudover en del ting, som vi gerne så var anderledes i børnehaven. De har ...


Annonce

... fokus på andre ting, end hvad vi synes er vigtigt.

I perioden hvor hun var rigtig ked af at gå i børnehaven, skrev vi hende op til en anden børnehave, hvor vi også havde skrevet hende op til vuggestue og som vi allerede dengang var meget begejstret for. Hun har nu fået tilbudt en plads der. Og nu kommer den store udfordring – skal vi flytte hende? Vi har endnu engang været på besøg i den nye børnehave (uden vores datter) og haft en fantastisk god samtale med en pædagog. Vi synes, at stedet er skønt. De er i øjenhøjde med børnene, de laver deres aktiviteter i mindre grupper, de virker kærlige og omsorgsfulde og deres værdier ligger meget tæt op af vores. Vi tror, hun kan blive glad og udvikle sig meget i den børnehave.

Men vi er utrolig bekymret for at flytte hende. Hun mistrives jo ikke på nogen måde. Hun har det fint. Og måske er vi ikke helt klar over, hvor godt hun måske har det, fordi man ikke som forældre kommer i en udflytterbørnehave. Med hensyn til udflytterkonceptet har vi også vores tvivl, om det er det rigtige for os som familie. Der er ikke mulighed for at aflevere senere eller hente tidligere. Vi har faktisk nogenlunde fleksible arbejdstider, så det kunne være dejligt, at hente hende tidligere en gang imellem og være mere sammen med hende uden at man behøver holde en hel dag fri. Men tør vi risikere endnu et skifte, nu hvor hendes sidste skifte gik så dårligt.

Vi går derudover med flytteplaner, og skal måske om halvandet år flytte til en anden del af landet, så der vil hun skulle skifte børnehave og dermed ende med at gå i tre forskellige børnehaver. Jeg er gravid og har termin til sommer, så der sker også store omvæltninger.

Vi er slet ikke i tvivl om, at den nye børnehave er meget bedre, end den hun går i nu, men hendes nuværende børnehave er ok og kan vi så være bekendt at rykke hende. Hun er stærk og robust på nogle områder, men også en sårbar og sensitiv pige, som tænker mange tanker.

Du kan selvfølgelig ikke tage beslutningen for os, men jeg håber du vil dele dine tanker og overvejelser.

Venlig hilsen
De fortvivlede forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. december 2019 | Sovevaner | 2 år, 9 mdr.

Putning af dreng på knap 3 år

Hej Helen Vores søn som er 2 år og 9 måneder har meget meget svær ved at...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2019 | Opdragelse | 3 år

Endnu mere selvhjulpenhed

Hej Helen, Jeg går og tumler lidt med begrebet selvhjulpenhed. Vi har,...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2019 | Opdragelse | 3 år

Store mål i sigte - ble, sut, tremmeseng

Hej Helen, Min dreng er nu fyldt tre år. Han trives og udvikler sig rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2019 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Adfærd - 2 år, 10 mdr.

Kære Helen. Har en datter på 3 år. Altid glad og lidt en stille pige men som...

Læs hele brevet og Helens svar


30. oktober 2019 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Bandeord hvordan skal vi hjælpe ham videre

Hej Helen, Min store dreng fylder snart 3 år, det er helt tydeligt han...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex

Efterfødselsreaktion

Når en kvinde lige har født sker der store hormonforandringer, der kan gøre at hun pludselig begynder at græde uden at kunne give nogen grund til dette. Dette er helt normalt. Føler du dig derimod ked af det i længere tid, har du svært ved at overskue din egen og barnets situation, og har du skyldfølelse over ikke at være den glade og lykkelige mor, så er det en god idé at du taler med din sundhedsplejerske om det. Du kan også gå til din læge. Det vigtigste er at du ikke forsøger at skjule dine...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine svar, der altid er en STOR hjælp.

Tak fordi du er der, det er dejligt at kunne skrive til dig!

Fra Karina, mor til dreng på 5 mdr.


Annonce