Annonce

Annonce

Brev:

Børnehaveskift


24. januar 2019

Kategori:
Alder:
3 år, 3 mdr.

Børnehaveskift

Kære Helen.

Vi har en datter på 3 år og tre måneder. Hun startede i børnehave, da hun var 2 år og otte måneder, hvilket var institutionens beslutning, ikke vores. Vi ville gerne have ventet et par måneder. Børnehaven er en udflytterbørnehave, som er tilknyttet den vuggestue, hun gik i og som hun var rigtig glad for. Vi var i tvivl om hun skulle i udflytterbørnehaven. Både på grund af, at det var en udflytter og fordi vi ikke havde en særlig god opfattelse af børnehavepædagogerne, når vi mødte dem i vuggestuen. Vi syntes ikke, de var særlig kærlige og omsorgsfulde overfor børnene. Vi valgte alligevel, at hun skulle i børnehaven, både fordi vi ikke havde et andet tilbud, men også så hun kunne følges med nogle børn, hun kendte.

Hun fik desværre en rigtig dårlig start på børnehavelivet. Hun startede sammen med to andre, som heller ikke havde en positiv oplevelse. Der var ikke fokus på indkøring og hun var meget overladt til sig selv. Det var sommerferieperiode, med skiftende vikarer og en sygemeldt leder. Vi oplevede en pige, som ændrede fuldstændig personlighed. Hun var utrolig indelukket og trist. Hun vågnede grædende om natten og sagde, at hun ikke ville i børnehave. Vi tog kontakt til personalet og de gjorde straks noget ved det. Hun blev tilknyttet en ældre erfaren pædagog og i løbet af et par måneder skete der en udvikling og hun blev gladere for stedet. Vi har god kontakt til pædagogen, som synes at vores datter udvikler sig meget. Vi synes bestemt, hun trives og at det går fint, men det er ikke vores opfattelse, at hun trives rigtig godt. Vi tror sagtens, hun kunne være gladere for at gå i børnehave. Hun taler kun om et par børn derhjemme, som også er dem hun har gået i vuggestue med. Den ene skal flytte om tre uger og den anden skal evt. flytte inden for de næste tre måneder. Hun kommer ofte hjem og siger, at hun ikke har leget med nogen. Det er ikke vores oplevelse, at der gøres ret meget for at skabe relationer imellem børnene. Der er meget fri leg. Vi, som forældre, har derudover en del ting, som vi gerne så var anderledes i børnehaven. De har ...


Annonce

... fokus på andre ting, end hvad vi synes er vigtigt.

I perioden hvor hun var rigtig ked af at gå i børnehaven, skrev vi hende op til en anden børnehave, hvor vi også havde skrevet hende op til vuggestue og som vi allerede dengang var meget begejstret for. Hun har nu fået tilbudt en plads der. Og nu kommer den store udfordring – skal vi flytte hende? Vi har endnu engang været på besøg i den nye børnehave (uden vores datter) og haft en fantastisk god samtale med en pædagog. Vi synes, at stedet er skønt. De er i øjenhøjde med børnene, de laver deres aktiviteter i mindre grupper, de virker kærlige og omsorgsfulde og deres værdier ligger meget tæt op af vores. Vi tror, hun kan blive glad og udvikle sig meget i den børnehave.

Men vi er utrolig bekymret for at flytte hende. Hun mistrives jo ikke på nogen måde. Hun har det fint. Og måske er vi ikke helt klar over, hvor godt hun måske har det, fordi man ikke som forældre kommer i en udflytterbørnehave. Med hensyn til udflytterkonceptet har vi også vores tvivl, om det er det rigtige for os som familie. Der er ikke mulighed for at aflevere senere eller hente tidligere. Vi har faktisk nogenlunde fleksible arbejdstider, så det kunne være dejligt, at hente hende tidligere en gang imellem og være mere sammen med hende uden at man behøver holde en hel dag fri. Men tør vi risikere endnu et skifte, nu hvor hendes sidste skifte gik så dårligt.

Vi går derudover med flytteplaner, og skal måske om halvandet år flytte til en anden del af landet, så der vil hun skulle skifte børnehave og dermed ende med at gå i tre forskellige børnehaver. Jeg er gravid og har termin til sommer, så der sker også store omvæltninger.

Vi er slet ikke i tvivl om, at den nye børnehave er meget bedre, end den hun går i nu, men hendes nuværende børnehave er ok og kan vi så være bekendt at rykke hende. Hun er stærk og robust på nogle områder, men også en sårbar og sensitiv pige, som tænker mange tanker.

Du kan selvfølgelig ikke tage beslutningen for os, men jeg håber du vil dele dine tanker og overvejelser.

Venlig hilsen
De fortvivlede forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Markedets største udvalg af Navnesutter

Hos Navnesutten finder du markedets største udvalg af Navnesutter fra de største brands i Europa og USA. Fælles for alle sutter med navn er, at de er helt fri for sundhedsskadelige kemikalier, og dermed kan du roligt tilbyde din guldklump sutter fra Navnesutten.

Slut med forbyttede ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. oktober 2020 | Diverse | 2 år, 10 mdr.

Dagpleje vs børnehave

Hej Helen. Dette er første gang jeg skriver til dig, så dette opslag bliver...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2020 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Ulykkelig og vred 3-årig

Hej Helen. Vi har en pige på 3 år og 3 måneder (som du har svaret på...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2020 | Opdragelse | 3 år

Storebror slår lillesøster

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse. Vi kan virkelig bruge de svar du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. september 2020 | Sovevaner | 2 år, 9 mdr.

Sove på eget værelse og blive der hele natten

Kære Helen Vi har en dejlig pige på snart 3 år. Vi har problemer med at få...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2020 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Knap 3 år og reaktion på mange ting

Hej Helen Vi har brug for lidt gode råd til vores dreng, som reagerer meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce