Annonce

Annonce

Brev:

Børnehaveskift


24. januar 2019

Kategori:
Alder:
3 år, 3 mdr.

Børnehaveskift

Kære Helen.

Vi har en datter på 3 år og tre måneder. Hun startede i børnehave, da hun var 2 år og otte måneder, hvilket var institutionens beslutning, ikke vores. Vi ville gerne have ventet et par måneder. Børnehaven er en udflytterbørnehave, som er tilknyttet den vuggestue, hun gik i og som hun var rigtig glad for. Vi var i tvivl om hun skulle i udflytterbørnehaven. Både på grund af, at det var en udflytter og fordi vi ikke havde en særlig god opfattelse af børnehavepædagogerne, når vi mødte dem i vuggestuen. Vi syntes ikke, de var særlig kærlige og omsorgsfulde overfor børnene. Vi valgte alligevel, at hun skulle i børnehaven, både fordi vi ikke havde et andet tilbud, men også så hun kunne følges med nogle børn, hun kendte.

Hun fik desværre en rigtig dårlig start på børnehavelivet. Hun startede sammen med to andre, som heller ikke havde en positiv oplevelse. Der var ikke fokus på indkøring og hun var meget overladt til sig selv. Det var sommerferieperiode, med skiftende vikarer og en sygemeldt leder. Vi oplevede en pige, som ændrede fuldstændig personlighed. Hun var utrolig indelukket og trist. Hun vågnede grædende om natten og sagde, at hun ikke ville i børnehave. Vi tog kontakt til personalet og de gjorde straks noget ved det. Hun blev tilknyttet en ældre erfaren pædagog og i løbet af et par måneder skete der en udvikling og hun blev gladere for stedet. Vi har god kontakt til pædagogen, som synes at vores datter udvikler sig meget. Vi synes bestemt, hun trives og at det går fint, men det er ikke vores opfattelse, at hun trives rigtig godt. Vi tror sagtens, hun kunne være gladere for at gå i børnehave. Hun taler kun om et par børn derhjemme, som også er dem hun har gået i vuggestue med. Den ene skal flytte om tre uger og den anden skal evt. flytte inden for de næste tre måneder. Hun kommer ofte hjem og siger, at hun ikke har leget med nogen. Det er ikke vores oplevelse, at der gøres ret meget for at skabe relationer imellem børnene. Der er meget fri leg. Vi, som forældre, har derudover en del ting, som vi gerne så var anderledes i børnehaven. De har ...


Annonce

... fokus på andre ting, end hvad vi synes er vigtigt.

I perioden hvor hun var rigtig ked af at gå i børnehaven, skrev vi hende op til en anden børnehave, hvor vi også havde skrevet hende op til vuggestue og som vi allerede dengang var meget begejstret for. Hun har nu fået tilbudt en plads der. Og nu kommer den store udfordring – skal vi flytte hende? Vi har endnu engang været på besøg i den nye børnehave (uden vores datter) og haft en fantastisk god samtale med en pædagog. Vi synes, at stedet er skønt. De er i øjenhøjde med børnene, de laver deres aktiviteter i mindre grupper, de virker kærlige og omsorgsfulde og deres værdier ligger meget tæt op af vores. Vi tror, hun kan blive glad og udvikle sig meget i den børnehave.

Men vi er utrolig bekymret for at flytte hende. Hun mistrives jo ikke på nogen måde. Hun har det fint. Og måske er vi ikke helt klar over, hvor godt hun måske har det, fordi man ikke som forældre kommer i en udflytterbørnehave. Med hensyn til udflytterkonceptet har vi også vores tvivl, om det er det rigtige for os som familie. Der er ikke mulighed for at aflevere senere eller hente tidligere. Vi har faktisk nogenlunde fleksible arbejdstider, så det kunne være dejligt, at hente hende tidligere en gang imellem og være mere sammen med hende uden at man behøver holde en hel dag fri. Men tør vi risikere endnu et skifte, nu hvor hendes sidste skifte gik så dårligt.

Vi går derudover med flytteplaner, og skal måske om halvandet år flytte til en anden del af landet, så der vil hun skulle skifte børnehave og dermed ende med at gå i tre forskellige børnehaver. Jeg er gravid og har termin til sommer, så der sker også store omvæltninger.

Vi er slet ikke i tvivl om, at den nye børnehave er meget bedre, end den hun går i nu, men hendes nuværende børnehave er ok og kan vi så være bekendt at rykke hende. Hun er stærk og robust på nogle områder, men også en sårbar og sensitiv pige, som tænker mange tanker.

Du kan selvfølgelig ikke tage beslutningen for os, men jeg håber du vil dele dine tanker og overvejelser.

Venlig hilsen
De fortvivlede forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtigt dansk design

Wood Mini+
Er designet så den kan følge barnet fra babytiden og frem til barnet er omkring 9 år. Begynd med Mini+ som en tremmeseng med flere praktiske indstillinger. Derefter kan Mini+ ombygges til en lille seng med eller uden rygstykke, og senere hen kan siderne på den lille seng ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

29. marts 2020 | Opdragelse | 3 år, 8 mdr.

3 år, corona og leg

Kære Helen, Mange tak for dit gode svar sidst jeg skrev. Det har givet os...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2020 | Diverse | 3 år, 8 mdr.

Trivsel i børnehaven - 3 år, 8 mdr.

Kære Helen. Tak for din fantastiske brevkasse, som vi har læst så meget med...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2020 | Renlighed | 3 år, 7 mdr.

Lillebror uden ble

Hej Helen Jeg håber, du og dine er raske. I denne karantænetid er vi...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2020 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Aftensmad med gurli gris

Kære Helen Vores dreng på 3 et halvt er en glad og velfungerende dreng. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2020 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

Blefri-trin

Kære Helen, Vores datter på 3 år og 2 måneder er i løbet af de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex

Vitaminer

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer:

- D-vitamin gives fra barnet er 14 dage til det er et år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder specielle regler for D-vitamin til børn med mørk hud.

- Jern-dråber gives fra barnet er 6 mdr. til 1 år. Med mindre barnet får minimum 400 ml. Modermælkserstatning daglig. Jern medvirker til dannelsen af de røde blodlegemer og styrker barnets immunforsvar.

- K-vitamin skulle tidligere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: BOBBY bogserien

Værdi kr. 1492,50

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce