Brev:
Vægt - flad vækstkurve
Kære Helen
Min datter på snart 3 måneder (født 14. April 2022) har iflg. sundhedsplejersken en lidt flad vækstkurve, hun tager ca kun 100g på om ugen. D. 30/6 blev hun vejet til 5040 g. og 59 cm. Start vægt var 3536g og 52 cm.
I starten har vi suppleret med MME da hun ikke blev nok mæt. Jeg ammer hende fuldt nu (dog kun med et bryst da hun afviser det venstre grundet for lidt mælk) og hun spiser ca. 6 gange om dagen. Jeg lægger hende til når hun selv giver tegn til hun er sulten ca. hvert 2,5 time. Hun sover dog hele natten uden at vågne fra ca. 22 - 06.30.
Jeg har fået at vide af sundhedsplejersken at jeg bare kan lade hende sove igennem uden at vække hende. Samtidig er jeg blevet anbefalet at lægge hende oftere til brystet og evt. bøvse hende af og lægge hende til igen så hun kan spise mere og tage på i vægt. Dette ...
... vil hun slet ikke og det bliver en kamp og nogle meget små måltider hvis hun endelig giver efter.
Derudover blev jeg anbefalet at købe en Medela Calma sutteflaske så hun kan få noget ekstra mælk og dermed tage på. Hun kan ikke rigtig finde ud af at bruge den så det fungerede heller ikke. Jeg har prøvet med alm. flaske og det vil hun gerne såfremt hun er sulten. Jeg har nogle få gange givet hende flaske med egen brystmælk inden hun bliver puttet om aftenen når hun er for træt til spise fra brystet. Jeg er dog ikke helt glad for dette da jeg er bange for hun vender sig til flaske og afviser brystet.
Det bekymre mig dog at hun ikke tager på som hun skal. Hvad skal jeg gøre for at hun kan tage mere på? Det skal også nævnes at hun er en glad pige og trives rigtig godt og udvikler sig som hun skal.
Mange hilsner
en bekymret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Sygt barn
Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.
De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.
Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.
Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.