Annonce

Annonce

Brev:

Vægt - flad vækstkurve


8. juli 2022

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Vægt - flad vækstkurve

Kære Helen

Min datter på snart 3 måneder (født 14. April 2022) har iflg. sundhedsplejersken en lidt flad vækstkurve, hun tager ca kun 100g på om ugen. D. 30/6 blev hun vejet til 5040 g. og 59 cm. Start vægt var 3536g og 52 cm.

I starten har vi suppleret med MME da hun ikke blev nok mæt. Jeg ammer hende fuldt nu (dog kun med et bryst da hun afviser det venstre grundet for lidt mælk) og hun spiser ca. 6 gange om dagen. Jeg lægger hende til når hun selv giver tegn til hun er sulten ca. hvert 2,5 time. Hun sover dog hele natten uden at vågne fra ca. 22 - 06.30.

Jeg har fået at vide af sundhedsplejersken at jeg bare kan lade hende sove igennem uden at vække hende. Samtidig er jeg blevet anbefalet at lægge hende oftere til brystet og evt. bøvse hende af og lægge hende til igen så hun kan spise mere og tage på i vægt. Dette ...


Annonce

... vil hun slet ikke og det bliver en kamp og nogle meget små måltider hvis hun endelig giver efter.

Derudover blev jeg anbefalet at købe en Medela Calma sutteflaske så hun kan få noget ekstra mælk og dermed tage på. Hun kan ikke rigtig finde ud af at bruge den så det fungerede heller ikke. Jeg har prøvet med alm. flaske og det vil hun gerne såfremt hun er sulten. Jeg har nogle få gange givet hende flaske med egen brystmælk inden hun bliver puttet om aftenen når hun er for træt til spise fra brystet. Jeg er dog ikke helt glad for dette da jeg er bange for hun vender sig til flaske og afviser brystet.

Det bekymre mig dog at hun ikke tager på som hun skal. Hvad skal jeg gøre for at hun kan tage mere på? Det skal også nævnes at hun er en glad pige og trives rigtig godt og udvikler sig som hun skal.

Mange hilsner
en bekymret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Multifunktionelle produkter til børnefamilien

Hemmingsen Kids er en familieejet virksomhed, som består af Far Martin, Mor Nina, Storesøster Maja og lillebror Anton. Hemmingsen Kids så sit lys i 2022, og blev skabt med visionen om, at skabe mere leg og sjov i hverdagen, for de travle børnefamilier, gennem sikkerhedsgodkendte, multifunktionelle ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. juni 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Svøb baby 4 mdr

Kære Helen. Jeg har læst mange af dine breve gennem årerne og som 3 gangs...

Læs hele brevet og Helens svar


6. juni 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Min datter på 4 mdr. græder om aftenen

Kære Helen Min datter bliver ammet til natten omkring kl. 20, derefter går...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2023 | Sovevaner | 2 mdr.

Taber sutten under søvn

Kære Helen. Jeg har en datter på 2 måneder, som har haft tendens til at...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juni 2023 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvnhjul og uro

Kære Helen. Tak for dit fine svar på min sendte henvendelse vedr....

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2023 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Kamillete til dreng på 2 mdr.

Hejsa Helen Jeg har en dejlig dreng på 2 mdr, som jeg ikke har kunne amme,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gulsot nyfødt

Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.

Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...

Læs mere i Babylex

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annonce