Brev:
Amning 9 måneder
Hej Helen
Min datter er nu blevet lidt over 9 måneder, og vi har nu prøvet 2 nætter på det sidste hvor hun har sovet igennem uden at spise. Den ene nat endda også uden opvågning - den anden nat med én opvågning 3 timer efter hun var puttet, og jeg prøvede derfor at få hende videre i søvnen uden at spise, hvilket lykkedes, og jeg havde en forventning om, at hun så ville vågne et par timer senere som vanligt, men hun vågnede først næste morgen.
Dette har jo så givet mig lyst til at fjerne amningen om natten, da jeg nu har set at hun kan undvære den, og jeg har i forvejen længe ikke har følt, at hun faktisk har brug for den.
Mit spørgsmål er så, om jeg skal flytte amningen et andet sted hen på døgnet? Og i så fald hvor?
Vores dagsplan ser nu således ud (+- 1 time)
06.00 - vågner
07.00 - morgenmad (havregrød blandet med smør og en ske mme og 1/2 banan) vand af kop
08.30 - mellemmåltid (halv bolle med smør og ost, frugt i hånden eller frugtmos)
9.00 - puttes til lur
11.00 - frokost (rugbrød med smørbart pålæg, blandet grøntsager, ...
... ostehaps, kød eller fisk af en art, mos med mme og olie (det er efterhånden begrænset hvor meget hun vil spise af det) evt. lidt frugt, evt. rester fra aftensmaden)
13.00 - ammes og puttes til lur
15.00 - mellemmåltid (samme som tidligere)
17.30 - aftensmad (vores mad + mos med mme og olie, som hun sjælendt vil ha, og derudover så forskellige grøntsager, måske lidt frugt, måske noget brød osv..)
18.30 - aftengrød (ofte havregrød) hun spiser ikke mere end et par skeer - nogle gange tilbyder jeg en flaske mme hvor hun måske drikker 60 ml.
19.00 - ammes og puttes til nat
Dette er en typisk dag. Det vil sige, at jeg ammer 2 gange i døgnet hvis natten fjernes, grød/mos med mme 3 gange i døgnet og nogle gange en aftenflaske.
Som nævnt er det efterhånden sjælendt at hun gider at spise mos med mme, og hun spiser faktisk også mere havregrød når jeg ikke kommer mme i.
Hvordan ved jeg at hun får nok Modermælk i løbet af dagen? Er det ok at nøjes med 2 amninger? Og hvornår er det ok at droppe mosen til frokost og aftensmad?
Venlig hilsen
N
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.