Annonce

Annonce

Brev:

Vågen i lange perioder om natten


6. november 2019

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Vågen i lange perioder om natten

Hej Helen

Tak for en god brevkasse, der har været en stor hjælp i den måned, jeg har været mor til min lille dreng.

Nu til mit spørgsmål: Nærmest siden fødslen har min søn været meget svær at få til at sove om natten. Jeg er helt med på, at han skal ammes ofte, men sagen er, at jeg mange nætter ikke lukker et øje mellem kl. 01 og 05, fordi han kun vil falde i søvn ved brystet eller i sjældne tilfælde oven på mig. Hver gang jeg lægger ham fra mig, vågner han efter et par minutter. Han sover ret fint fra kl. 20 til ca. 22 og så igen fra 22/23 til cirka midnat/01. men fra 01 er det et mareridt at få ham til at sove igen, lige meget hvor mange gange jeg ammer ham. Jeg har endda forsøgt med en slyngevugge, men det virker kun, indtil jeg stopper med at vugge den, også selvom jeg har vugget ...


Annonce

... ham i flere timer.

Hans søvn bliver derfor også meget afbrudt om natten, og han virker derfor til at have et stort søvnbehov om dagen, men jeg er i tvivl om, om jeg skal lade hm sove, eller vække ham, når han fx. er træt kl. 16, og derefter sover indtil 19-20 tiden? Når han ikke sover om dagen, skriger han nærmest konstant, med mindre vi holder ham tæt og vugger ham (hvilket igen får ham til at falde i søvn). Vores SP mener ikke det er kolik, da han godt kan trøstes, så hun mener ikke, han har ondt. Vi har forsøgt at give ham en sut, men den vil han kun i sjældne tilfælde ligge med, og aldrig når han græder.

Gør jeg noget galt? Kan høre på mine veninder med børn, at så lange vågenperioder ikke er noget de kender til, og jeg synes virkelig, det er hårdt lige nu.

Venlig hilsen
Louise

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

31. december 2019 | Graviditet | 0 mdr.

Forkølelse, graviditet og foster

Hej Helen. Glædelig Jul og Godt Nytår. Der har været pres på rent...

Læs hele brevet og Helens svar


23. december 2019 | Graviditet | 0 mdr.

Fostervandprøve

Hej Helen Jeg er gravid i 13. uge, og da jeg fortsat arbejder i Kina har jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


20. december 2019 | Graviditet | 0 mdr.

Flyture og stråling under graviditet

Kaere Helen Jeg har et spoersmaal ang. den straaling man udsaettes for under...

Læs hele brevet og Helens svar


18. december 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvn rutiner - 2 mdr.

Hej Helen Min kæreste og jeg har fået vores første barn den 1. Oktober. En...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Kan ikke sove uden kropskontakt

Kære Helen Tak for din hjælp tidligere ang. vores søns søvn og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce