Brev:
Bleskift - 19 mdr.
Hej Helen
Min ene dreng på 19 måneder bliver voldsomt sur når han skal have skiftet ble på puslebordet. Vi skifter kun ved puslebordet når han har lavet stort, og ellers stående med en bukseble. Både for at spare besværet og fordi hans tvilling enten står og leger med toilettet eller græder ulykkeligt på den anden side af døren.
Når man lægger min dreng op, starter han egentlig som oftest i godt humør, men vender sig hurtigt for at rejse sig og rode i skufferne lige over puslepladsen. Det er her balladen begynder. Jeg har prøvet holde ham nede, men han er simpelthen for stærk og vi ender med bæ over det hele. Jeg følger ...
... ham derfor som regel, hvilket nok ikke er den bedste pædagogik, I know. Hans far holder ham fast, og det ender i voldsomme protester.
I vuggestuen var han “levende”, som de kalder det, i starten på puslepladsen. Men nu er der ingen problemer. Pædagogen ligger blot stofbleer under hans hoved - fordi hun troede han havde væske i ørene - og så er alt fint. Jeg har prøvet det samme, men uden held - samt fået tjekket hans ører ved lægen, og ingen væske. Hvilket giver mening, for han har ikke problemer når han ligger sover.
Hvad kan jeg gøre for at puslesituationen bliver en god oplevelse for både ham og mig?
Mange hilsner
En mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen må dit barn få stort set alle slags grøntsager. Du bør dog være opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.