Annonce

Annonce

Brev:

3 mdr. og søvn


12. januar 2022

Kategori:
Alder:
3 mdr.

3 mdr. og søvn

Kære Helen,

Først og fremmest tak for en fantastisk brevkasse.

Min mand og jeg har været så heldige at blive forældre til vores tredje fuldbårent barn i oktober 2021. I 2020 mistede vi i 2. trimester, som er årsag til, at jeg nu bøvler med lidt flere bekymringer, end jeg gjorde med de to ældste.

Vores skønne datter Olivia er lige straks tre måneder. Hun er glad og tilfreds samt dejlig tydelig i sine behov. Hendes døgnrytme er at sove for natten omkring kl. 23 til kl. 9.30 næste dag- selvfølgelig afbrudt af amninger. Hun har en god lang lur om formiddagen. Fra kl. 15 og frem til 22 powernapper hun og typisk tre gange- alle gangene på min arm og helst i et rum uden larm.

Jeg har forsøgt at lægge hende for natten i en af de tre powernaps, hvor hun, uden undtagelse, altid vågner efter 20-30 minutter og kan ikke hjælpes til at sove videre. I de efterfølgende vågenperioder er hun typisk glad og tilfreds, så umiddelbart er hun ikke blevet overstimuleret, som kunne være årsagen til de hyppige, men korte lurer. ...


Annonce

...

Mit spørgsmål er, om det er muligt, at rykke hendes nat så den løber fra kl. 19-05.30 fremfor 23-9.30? Årsagen er primært de to store søskende. Jeg vil gerne kunne putte dem, læse godnathistorier osv. samt om morgenen kunne følge min datter og søn i skole. Igennem 3 måneder har det nu været far, som gør alt dette og både mine store børn og særligt mig savner at kunne være mere til stede om aftenen.

Min egen overvejelse var, at sige det var nat og gøre tiden kedelig fra kl. 19 (ligesom når man lærer nyfødte om dag/nat). Olivia skal under ingen omstændigheder græde sig selv i søvn, men jeg vil signalere, at jeg kun kan tilbyde mad og trøst. Er det okay at jeg forsøger dette og giver det en uge- også selvom puttningerne i starten vil vare 3 timer?

Min bekymringer går på, om det er nyttesløst at forsøge, når hun er så lille samt om det kan “skade” hende at får vist at øjenkontakt og pludren samt fjol ligger i tidsrummet 05.30-19.00, også selvom hun i starten måske ikke er enig ☺️

Bedste hilsner
Olivias mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en slyngevugge? 5 fordele du skal kende

1. Baby sover længere og mere roligt

For et spædbarn er den første tid i verden overvældende. Uden for mors trygge mave stimuleres sanserne helt anderledes, for nu skal nye dufte, lyde og indtryk opleves. Det kan være årsag til, at din baby får svært ved at finde ro, selv når ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvad er retningslinjerne for gluten

Kære Helen Jeg forstår at man tidligere har anbefalet at børn undr 6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Kan man fryse købt frugtmos?

Kære Helen Vi er så småt begyndt på at prøve skemad og af samme grund ryger...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2022 | Sovevaner | 4 mdr.

4 måneder baby græder når hun skal sove

Hej Helen Vi har en udfordring med putning af vores 4 måneder gamle datter....

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2022 | Diverse | 4 mdr.

Tør næse

Hej Helen Jeg tror, min baby på snart 5 måneder har en tør næse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2022 | Sovevaner | 3 mdr.

Putning - knap 4 mdr.

Hej Helen Rigtig godt nytår. Min søn nærmer sig de 4 måneder og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex

Svangerskab

Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.

Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg har købt din bog om børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Tak fra mor til dreng på 4 måneder.


Annonce