Annonce

Annonce

Brev:

Manglende søvnmønster


13. september 2021

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Manglende søvnmønster

Hej Helen.

Jeg har en dejlig glad pige på 10 måneder, som aldrig rigtig har haft et søvnmønster om dagen, der har svinget rigtig meget. Og der har givet mig mange spekulationer idet jeg ikke har kunnet forstå det.

P.t., sover hun fra CA 19.30/20.00-06.15, (hun er også begyndt at kravle frem og tilbage i sengen og smide sig rundt i 30-40 min. og min hånd eller vejrtrækning eller nynnen hjælper ikke - indtil for 2 uger siden, tog det mig max 10 min at putte hende) og her den sidste måned har jeg puttet hende til første lur omkring kl 8.30, og så sover hun alt mellem 30 min. og halvanden time. Hun viser ikke træthedstegn dér, men venter jeg til hun gaber og gnider øjne, sover hun MAX 35 min., og det er afprøvet flere gange.

Til eftermiddag lægges hun omkring kl 13.30-14.00 og sover også der alt mellem 30 min. og halvanden time - det svinger rigtig meget. Men igen - førhen har jeg altid kigget på hende og puttet når hun virkede træt, men som sagt - gør jeg det nu, sover hun meget kort tid. Og desuden ofte brug for en tredje lur omkring kl 17.00 på 25-35 minutter.

Hun får 6 måltider på et døgn, slutter af med en flaske i mine arme i sofaen kl 19 ca. Jeg synes det kan være svært/hårdt at være SÅ meget på, og jeg har også brug for at “trække vejret”.. Den time hun ofte sover på en dag, ja jeg bor selv - og jeg kan ikke bare ...


Annonce

... skyde tøjvask, rengøring osv til side, så jeg er “på” konstant.

Jeg ved hendes søvnbehov ligger mellem 13-14 timer pr døgn, i gennemsnit. Men min problemstilling er mest det med jeg ikke forstår hun sover længere når hun viser træthedstegn, men at jeg skal “gætte” mig lidt frem og kigge mere på uret end hende.

Det gør det svært for andre at passe/putte hende. Hun starter i dagpleje i næste uge, hvor vi har 3 uger til indkøring. Jeg er bare så udkørt, og falder omkuld inde i sengen 10-15 min efter hun er faldet i søvn. Hendes tremmeseng står op af min seng. Jeg har ikke været klar til at flytte hende på eget værelse og sove, da hun indtil for nyligt “kaldte” et sted mellem 10-20 gange, og så var det alligevel nemmere for mig at lægge en hånd over og give sut eller dyne over eller hvad det måtte være - end at skulle op og ud af sengen så mange gange på en nat.

Det blev et lidt langt brev, beklager - håber det er til at forstå.

Med venlig hilsen
En træt mor.

PS: Synes det har betydning at nævne jeg bruger 20-35 min på at få min datter til at sove om dagen ude i barnevognen også. Hun prøver at sætte sig op måske hver 10.-20. sekund og jeg bliver lidt….. Jeg synes det er tungt! Måske også fordi jeg jo så lægger hende ned minimum 30 gange - så min ryg kan også mærke det efterhånden.

De bedste hilsner herfra.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Multifunktionel ammepude, der følger dit barns udvikling

Ammepuden fra That’s Mine er designet til kommende forældre, for at sikre at du og din baby får den bedste start på livet. Den innovative ammepude er multifunktionel og kan bruges fra graviditet til barn. For hver ende af puden er der fastgjort to smukke blade, så du altid har en nusseklud lige ved ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. september 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Uro ved godnat :-)

Hej Helen, Lige et par spørgsmål herfra: Vores datter bliver 10 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning til nat - 9 mdr.

Hej Helen Endnu et brev, denne gang om aftenputning. Vores dreng har fået...

Læs hele brevet og Helens svar


15. september 2021 | Sovevaner | 10 mdr.

Manglende søvnmønster - fortsættelse

Hej Helen. Tak for dit svar vedr. min datter og hendes manglende...

Læs hele brevet og Helens svar


9. september 2021 | Amning | 8 mdr.

Vejledning ang. natamninger

Kære Helen Vi har brug for lidt vejledning angående vores søn på snart 8...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2021 | Sovevaner | 8 mdr.

Råd søges til aftenputning

Kære Helen Jeg skriver fordi jeg (stadig) kæmper en kamp med at få puttet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vitaminer

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer:

- D-vitamin gives fra barnet er 14 dage til det er et år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder specielle regler for D-vitamin til børn med mørk hud.

- Jern-dråber gives fra barnet er 6 mdr. til 1 år. Med mindre barnet får minimum 400 ml. Modermælkserstatning daglig. Jern medvirker til dannelsen af de røde blodlegemer og styrker barnets immunforsvar.

- K-vitamin skulle tidligere...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind fotoprodukter fra CEWE

værdi kr.1.000,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce