Annonce

Annonce

Brev:

Sove på maven - 8 mdr.


18. september 2011

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Sove på maven - 8 mdr.

Hej Helen.

Vores søn på næsten 8 måneder vender sig om natten om på maven og sover videre på maven. Det har jeg det rigtig skidt med og har meget svært ved at sove om natten, fordi jeg er nervøs for det. Han sover bare rigtig godt på maven, og selvom jeg vender ham, går der ikke længe, inden han igen er tilbage på maven.

Det skal siges, at han godt kan vende sig fra maven til ryggen i vågen tilstand, når han lokkes til det med noget legetøj, men det er ikke noget, han bruger til noget – og han gør det ikke i søvne. Når han sover på maven, løfter han ind imellem hovedet og vender det til den anden side, så på måde kan han godt bevæge sig. Når han vågner om natten fra maveliggende stilling, løfter han sig op i strakte arme og brokker sig.

Hvis det har en betydning, for at få et billede af hans motorik, så kan jeg fortælle, at han er begyndt at krybe fremad, og når han om dagen ligger på maven, er han ...


Annonce

... oppe i strakte arme. Han kan næsten sidde selv, når vi sætter ham, men kan jo endnu ikke selv komme op i siddende stilling. Han er en meget aktiv dreng, som stort set bevæger sig hele tiden. Triller om på maven i samme sekund han bliver lagt på ryggen, hopper i benene på vores skød osv.

Hvad er dine tanker omkring det, at han sover så meget på maven. Skal vi fortsat vende ham, når han sover på maven eller er det nu okay, at han sover videre på maven?

Det der undrer os en del er, at man mange steder læser, at når de selv kan vende sig, må de gerne sove videre på maven. Men alligevel bliver man rådet til at vende dem tilbage på ryggen, hvis man opdager, de sover på maven. Hvorfor det, hvis de netop gerne må sove på maven, når de selv kan vende sig ? For os virker det lidt modsigende, at de på den ene side gerne må sove på maven og alligevel skal man forsøge at forhindre det ved at vende dem.

Hilsen Jette

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv din baby den bedste start på skemad

Med de økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders kan du give din baby en god og tryg start på skemad. De er fri for mælk og tilsætningsstoffer som farvestoffer, emulgatorer og konserveringsmidler. Samtidig er de minimalt forarbejdede, hvilket giver babymad med masser af naturlig smag og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. maj 2022 | Sovevaner | 6 mdr.

Vores lille Lærke vågner kl. 4

Kære Helen, Vi har forsøgt at følge dit forslag til en daglig rytme, og det...

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2022 | Udvikling | 9 mdr.

Hiver sig i håret

Hej Helen. Vores dejlige dreng på 9,5 mdr har altid haft et flot, kraftigt...

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2022 | Sovevaner | 8 mdr.

Gråd ved sengetid, Øv

Kære Helen Vores søde lille dreng vokser og trives og er en meget glad og...

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2022 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Kemi i færdigmad

Kære Helen, Tusind tak for dit meget hurtige og flotte svar på mit...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2022 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Søvn og måltidsrytme

Kære Helen, Jeg har en skøn søn på 8,5 måned, som jeg er alene med. Han er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annonce