Brev:
Hvor meget mælk ved siden af grød og mos?
Hej Helen,
Jeg er nu stoppet helt med at amme og gået over til flaske - jeg kunne til sidst ikke mere på det ene bryst, hun ville ikke tage det. Det endte med en brystbetændelse for mit vedkommende, så derfor valgte vi at det nok var bedst at stoppe.
Vores datter er nu 5½ måned og får to grødmåltider om dagen. Ris eller hirsegrød med frugtmos til frokost og kartoffelmos gerne med gulerød eller broccoli til aften. Begge måltider laves af mme samt en klat smør. Som vores første datter er hun meget glad for ske-mad og spiser som regel næsten op af en portion. Jeg laver typisk portioner af 75-100 ml. mme. Oveni dette får hun så frugtmos.
Ved siden af dette får hun flaske og drikker i snit 400-500 ml. i døgnet.
Hun tager fint på og vejer knap 7 kg. og måler 66 cm. Hun vejede ved fødslen 3060 g. og målte 48 cm. Ud over dette er hun en ...
... glad og fremmelig pige der har fuld fart på.
Mit spørgsmål går på om hun får nok. Jeg kan jo se på pakken, at døgnmængden gerne skal være tæt på 1000 ml. (ved så ikke om det er inkl. grød eller udover og jeg kan se på nogle af dine svar til andre, at hun gerne skal drikke mere, men hun afviser simpelthen at få mere. Og jeg vil være ked af, at drosle et ske-måltid ned for at få hende til at tage en flaske mere. Især fordi jeg forventer at tilbyde 3. skemåltid når hun bliver 6 mdr. om to uger.
Og så lige et sidste spørgsmål. Hun bliver puttet med en flaske omkring 19.30-tiden. Vi giver hende så en flaske omkring 23.00-tiden. Hun tager her ikke ret meget - vil hellere sove. Sover typisk til 06.00-tiden. Hvornår vil det være hensigtsmæssigt at se om hun hellere vil sove igennem uden at give hende "nat-flasken"??
Med venlig hilsen
Betina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.