Brev:
Hjælp! Hun vil ikke tage flaske
Hej Helen!
Tak for dit svar sidst. :-)
Jeg kan se ud fra svartider og antal breve, at du har styrtende travlt nu hvor sundhedsplejerskerne strejker. Men jeg vil alligevel skrive til dig.
Jeg har en dejlig datter på 4 måneder, som jeg stadig ammer fuldt ud. Jeg regner med at starte op med grød og mos om en måned, da vi skal flytte i hus d. 1/8, hvor hun er ½ år.
Amningen går rigtigt godt, og jeg har nok mælk til at malke ud af også. Men, men, men... Hun vil bare ikke tage en flaske!! Og mærkeligt nok, for vi har før givet hende flaske, senest da hun var 2½ måned. Kan hendes alder godt ha' noget med det at gøre??
Vi er i gang med at prøve forskellige slags sutteflasker, og mormor har også forsøgt at give hende den. Vi prøver som regel efter hun har sovet til middag, for så er det 3½ - 4 timer siden hun har fået mad, og så er hun i hvert fald sulten! nogle gange trækker vi den også til hun er rigtig, rigtig sulten, men lige lidt vil hun.
Min egen SP sagde til mig, at det var bedst hvis jeg ikke var hjemme når far forsøger. Men det er altså ret svært! For hvis hun samtidigt skal være godt sulten, så skal det være efter hendes ...
... middagslur, og der er far ikke nået hjem fra arbejde endnu! Så jeg har virkeligt brug for en masse gode råd til, hvordan vi kan få hende til at ta' den flaske!! Og jeg vil ikke spises af med, at hun foretrækker den ægte vare, for hun SKAL lære at tage den flaske!!
Grunden til, at jeg gerne vil ha' hende til at tage flaske er ikke, at jeg vil stoppe med at amme, men jeg har virkelig brug for en friaften snart! En aften hvor jeg kan tage hjemmefra kl. 18, og så giver far hende et bad, flaske og så puttes hun, og så er jeg hjemme inden hun skal ammes ved 23-tiden. Jeg føler mig fuldstændigt bundet af hende lige nu, og jeg kan mærke, at jeg er ved at gå ned på det. Jeg er ved at miste mig selv fuldstændigt, og samtidigt bliver jeg mere og mere irriteret på hende fordi hun kun vil ha' mad hos mig!
Jeg kan ikke holde tanken ud om, at jeg først kan komme hjemmefra alene en aften om måske ½ år! For jeg kan læse på alle dine dagsplaner, at den amning der ligger inden sengetid, er en af de sidste man tager fra. Kan man gøre noget andet her i stedet for amning??
Jeg glæder mig meget til at høre fra dig, da jeg snart løber hjemmefra!
Hilsen
Maria
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
Viden om børn:
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.