Brev:
Gider ikke mælk længere
Hej
Først tak for en super brevkasse som jeg med stor interesse har læst.
Vores pige på snart 7 md (født 8. nov) gider ikke mælk mere, og jeg er derfor i tvivl om hun får mad nok i løbet af dagen.
Lidt baggrund: Hun har fået modermælkserstating fra hun var ca. 3 uger gammel, fordi jeg desværre ikke kunne amme. På samme tidspunkt fik hun kolik og græd fra ca. kl. 18.30 til 23 hver aften. I lange perioder har hun ikke ville spise, og har aldrig spist de anbefalede mængder (måske pga ondt i maven) og dette ses også tydeligt på hendes vægt. Hun vejer ca 6600 og er 68 cm lang. Hun har dog lidt "elastikker" omkring håndled og ankler og man kan se at hun har fedt på kroppen selvom hun er slank.
Fra hun var 4 md har vi suppleret med vælling, grød og mos, og specielt grøntsagsmos + kød i alle varianter er hun meget glad for, og spiser en stor potion både frokost og aften.
Hun er ikke så vild med grød, og vi har efterhånden prøvet alle varianter, også de mere søde købte produkter, men det har ingen interesse. Ej heller frugtmos er noget hit, men hun er tilgengæld glad for at gumle i et stykke frisk frugt fx melon ell. lign.
Hun gider ikke drikke mme mere og bliver sur når vi tilbyder hende flasken. Vi har prøvet at putte mme i hende tudkop, for den er hun meget begejstret for, men så nægter hun at drikke.
Der er altså kun to måltider i løbet af dagen hvor hun egentligt spiser noget, og jeg tænker derfor om hun får mad nok, og om der er noget andet end ...
... grød og frugtmos vi kan give hende, så hun får noget mere mad.
Vi har prøvet at vente for at gøre hende mere sulten til flasken, men det virker som om at hun hellere vil sulte end drikke mme.
Om natten drikker hun lidt, men kun nogle nætter, og jeg har faktisk ikke overblik over hvor mme hun egentligt får i løbet af et døgn.
Søvn om dagen er et helt kapitel for sig. Fra den ene dag til den anden har hun fuldstændigt skiftet rytme...eller rettere fra at have en fast rytme til at have ingen. Det er tydeligt at hun sover mindre og mindre, men hun har endnu ikke fundet en ny søvnrytme, men det ser ca sådan ud:
6-6.30: Vågner, bliver tilbudt flaske, men spiser ikke rigtigt noget
8-9: Grød, men spiser heller ikke rigtigt noget
9-10 Puttes til lur, drikker lidt mme (fx30-60 ml)
11.30-12 Grøntsagsmos og vand i kop - spiser meget
15-16 Puttes til lur, drikker lidt mme
18: Grøntsagsmos m. kød ell. fisk og vand i kop - spiser meget
20-20.30 Puttes til natten - drikker lidt mme
01-02 Drikker nogle gange lidt mme
04 Drikker nogle gange lidt mme
Hun er meget urolig fra hun bliver puttet kl 20 og frem til ca 23, og er tit meget urolig igen fra ca 04/05, vågner og græder ofte, men virker ikke sulten.
Generelt er hun dog en meget aktiv og glad pige og virker ikke "slatten", så måske får hun det næring hun skal have.
Nå, men håber at du kan give os et godt råd eller sige om dette er normalt og vi ikke skal bekymre os.
Mange hilsner
Stine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Strækmærker
Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.
Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.
Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.