Annonce

Annonce

Brev:

Godt i gang med mad


20. maj 2008

Alder:
5 mdr.

Godt i gang med mad

Kære Helen

Jeg tænkte om du kunne hjælpe os med at komme godt i gang med mad til vores lille datter på 5 mnd.

Vi er så småt begyndt med grød og lidt frugtmos. Hun har kun været i gang i små 10 dage, men vi vil gerne vide hvordan vi forsætter herfra.

Som det er nu for hun gerne grød om formiddagen og lidt frugtmos om eftermiddagen, jeg overvejer dog at vente med at give grød til om eftermiddagen i stedet da hun ikke er særlig interesseret om formiddagen men virker mere sulten om eftermiddagen. Jeg ammer efter hvert måltid. Om formiddagen spiser hun ca. 6 skefulde nogle gange mere det er dog ikke særlig tit.

Hun har ikke haft problemer med maven efter hun er begyndt og få mad, hun er vågnet lidt mere om natten men hendes første tand er kommet op i samme periode så det er svært og sige om det har været det ene eller det andet.

Hun drikker fint af kop og drikker meget, jeg har ikke mål på hvor meget men jeg giver ...


Annonce

... hende vand når hun er tørstig.

Mit spørgsmål er nu om hvor længe skal jeg forsætte med et måltid om dagen skal jeg langsomt begynde og give mad flere gange om dagen.

Hun vil selv gerne være med derfor giver jeg hende en ske som selv kan spise/lege under måltidet, men tænkte om jeg måtte give hende et lille stykke banan, tørt brød eller andet at tykke på?

Jeg har ammet siden fødslen men begyndte at give hende flaske først af mælk jeg malkede ud derefter MME til at sove på da hun var 12 uger, da jeg ikke havde mælk nok om aftenen. Da hun blev 18 uger gik jeg over til vælling som hun får på flaske. Skal jeg stoppe på det nu hvor hun spiser?

Vi har en højstol og vil gerne sætte hende i den når hun skal spise. Hun holder ryggen rank og kan holde balancen i kortere tid når hun sidder. Hvordan er det med at side op nogle siger de ikke må andre de godt må i kortere perioder, hvordan er det med det?

Venligst,

Dorte

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Råd til sikker søvn

Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annonce