Svar: Min datter bevæger sig ikke meget
Kære Mama
Det vil være en god idé, hvis du kunne tumle lidt rundt med din datter. Hun lyder til at være en stor og stærk pige, men derfor kan hun jo godt trænge til lidt motorisk stimulation - og jeg tænker her påvirkning af hendes balancecenter.
Du må derfor meget gerne trille med hende, lade hende tumle rundt på dig, vippe hende hen over en stor gymnastikbold, danse med hende og give hende svingture i luften. Du må meget gerne hoppe med hende og lade hende "ride-ranke" på dine lår, hvor hun tilsidst 'falder ned' mellem dine ben. Og så vil det være en rigtig god idé med en babygynge. Ikke en hoppe gynge, men en rigtig gynge, hvor hun sidder i et lille sæde med en sele og gynger frem og tilbage.
Jo mere hendes balance stimuleres jo mere vil hun sandsynligvis begynde at bruge sig selv motorisk. Jeg kan naturligvis ikke garantere dig at hun begynder at kravle, men du må gerne motivere hende til det. Du kan sætte dig bag hende og trykke skiftevis på venstre og højre fodsål og således hjælpe hende med at komme fremad. ...
... Når og hvis hun begynder at gøre tegn til at lægge sig op på alle fire, så må du gerne hjælpe hende med at rokke. Det er fra rokkende stilling at hun begynder at kravle.
Prøv om du med balanceøvelser, gynge osv. kan få hende lidt mere igang og så se hen af vejen om hun måske også også begynder at kravle.
Med hensyn til pletterne på din datters kinder, så kan svamp naturligvis ikke udelukkes. Især ikke hvis hun også har haft det mellem dobbelthagerne eller hvis hun bruger sut og savler meget på grund af den... Men tør hud lyder også som en mulighed og jeg tænker at du skal forsøge med noget lidt mere fed creme end gel og fugtighedscreme. Det er nemlig sandsynligvis ikke fugtighed hun har behov for men fedtstof.
Prøv at forhøre dig på apoteket og se hvad de vil foreslå af fedtcreme. Det skal være en creme uden konserveringsmiddel eller parfume. Det kunne være f.eks. Locobase Repair eller Panthenol salve som har en fedtprocent på 60%.
Håber du hermed er hjulpet lidt videre på vej, fortsat held og lykke med din datter:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Smile
Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!
Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.
Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.
Jo mere du kan smile, pludre og...
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet