Brev:
Kravler ud af tremmesengen
Hej Helen,
Denne gang søger jeg lidt vejledning til Alexanders nattesøvn. Han har stort set altid vågnet om natten mellem 1-10 gange. Heldigvis mest 1-2 gange. Hvis han vågner inden midnat kan jeg som regel få ham ned igen uden problemer, for han er faktisk ikke vågen, klynker bare, så får han sutten og så sover han igen. Men hvis det et længere henne på natten er det sværere, og siden Januar, hvor han var syg med astmatisk bronchitis, er han så endt inde i vores seng.
Nu havde jeg så planlagt at det var tid til "en kold tyrker", hvor vi prøver at rette lidt op på søvnen igen, ved at tage kampen om natten, og blive ved med at lægge ham ned i egen seng og sige godnat - og så gå ud et stykke tid. Det har vi (jeg) gjort et par gange, og i løbet af et par dage går det bedre. Men nu stod han pludselig den anden nat inde ved siden af ...
... min seng! Altså kan han selv kravle ud af tremmesengen nu. Vi har så de efterfølgende nætter sænket tremmen, så det bare er en sengehest, så han ikke falder så langt, hvis det går galt - men han er en sej og stærk lille fyr.
Min spørgsmål går jo så på, hvordan laver man "en kold tyrker", når barnet selv kan komme ud af sengen? Nu har vi jo også lillesøster, som kræver natlig selskab (hvilket er iorden med hendes alder 4 mdr), så det ville jo være skønt hvis han snart kunne lære at sove en hel nat i egen seng - uden at vågne.
Et andet spørgsmål, kan han have ondt i ørerne om natten ved forkølelse, uden at han viser tegn på det i løbet af dagen? Sidst han var forkølet vågnede han med panisk gråd flere gange, og en veninde har forslået at få hans ører checket. Vi har ellers aldrig haft øreproblemer i huset.
Kærlig hilsen
Pernille
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Barselsbesøg
I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.
Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)
Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)
Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"