Brev:
Behov for mælk - 6 mdr.
Hej Helen,
Vi er nu kommet rigtig godt i gang med skemaden, og mine tvillingedrenge (6½ måned) spiser rigtig fint til alle tre måltider.
De får havregrød/øllebrød/flerkornsgrød med frugt om morgenen, rester fra aftensmaden (grøntsagsmos med kød/fisk) til frokost kl. 12 og grøntsagsmos med kød/fisk til aftensmad kl. 18. De spiser gerne halvanden til to deciliter til hvert måltid + frugt til dessert om aftenen og får vand af kop til at starte med og så med ske for at sikre, at de får væske nok (de er ikke så gode til at drikke af kop endnu).
Jeg begynder så småt at kunne mærke, at der er langt mellem frokosten og aftensmaden, så jeg vil gerne inden for de næste uger indføre et fjerde skemåltid.
Har du nogen forslag til, hvad dette måltid skal bestå af? Skal de have mere grøntsager/kød/fisk, mere grød med frugt eller noget helt tredje?
Og hvor meget mælk (amning eller Allomin 1) skal de have i løbet af en dag, når de bliver 7 måneder?
En helt anden ting er, at ...
... den ene dreng ikke kan lide at ligge på maven. Vi har trænet rigtig meget med ham, helt fra han var nyfødt, og han har også ligget meget i sansegynge og blevet tumlet meget, men det er som om at det generer ham at ligge på maven. Han kan ikke få hovedet særlig højt op, og han virker hæmmet i nakke- og/eller rygmuskulaturen. Af samme grund er han heller ikke begyndt at vende sig fra ryggen til maven, kun fra maven til ryggen, alt imens hans tvillingebror triller rundt i hele stuen. Har du nogen forslag til, hvordan vi kan træne hans maveligning?
Han har jo ligget klemt inde i min mave, da hans tvillingebror var 700 gram større end ham ved fødslen og lå cirka i midten af min mave, så den lille tvilling blev skubbet ud i siden af maven. Måske har det noget at sige i forhold til hans maveligning.
De er så småt begyndt at sove lidt bedre om aftenen og natten, men ikke godt nok til, at vi kan lægge dem i samme rum endnu. Men det lysner forude!
Tak for din hjælp.
Tvillingemor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.