Svar: Kravle og at stå ved bordet
Kære Theas mor
Det er meget forskelligt hvornår børn kravler, nogle børn kan faktisk kravle allerede når de kun er 6 måneder gamle, andre kravler først når de er et år, atter andre springer kravlestadiet over... der er altså store individuelle forskelle og det bedste du kan gøre er at motivere din datter til at trille rundt på gulvet.
Netop det at trille rundt, dreje fra mave til ryg og fra ryg til mave er vigtigt for også at lære at kravle. Det er fint at hun forsøger at bevæge sig og det er helt normalt for hendes udvikling og til stor frustration, at hun nu skubber sig baglæns i stedet for forlæns... sådan må og skal det være:o) det er altså et skridt i den rigtige vej.
Det er godt at du cykler med hendes ben og i det hele taget hjælper hende til at bevæge sig. Prøv at cykle med benene, når hun ligger hos dig på dine lår, måske hun vil synes bedre om det der.
Det kan være en god idé at gynge hende, ikke en hoppegynge, ...
... men en babygynge, hvor hun sidder i et sæde og gynger frem og tilbage. Det at gynge er vigtigt for hendes balance og fremmer således den motoriske udvikling.
Med hensyn til at rejse sig ved tingene og stå ved tingene, så må hun rigtigt gerne det, men det skal være hende selv som gør det. Det vil sige, at hvis hun rejser sig ved møblerne, tremmerne i sengen osv. så er det fint og helt okay, men du skal ikke begynde at stille hende op ved ting endnu, det er noget hun selv skal begynde på - man skal således ikke pace børn, men støtte dem i den udvikling de er igang med, så når og hvis hun selv begynder, så er det okay at støtte hende der:o)
Så 'for tidligt' er altså hvis man vil have barnet til noget som det modenhedsmæssigt ikke er parat til.
Om børn kan blive hjulbenet af at stå.. jeg tænker umiddelbart at det ikke har med dette at gøre, men skyldes mere mangel på d-vitamin...
Jeg håber ovenstående hjælper dig videre på vej:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.