Svar: Ammeproblemer og ammestop
Hej med dig
Sikke en fortælling, hvor har du dog kæmpet og det skal du virkelig klappe dig selv på skulderen for!
Der er et par ting jeg lige vil nævne omkring amning. For det første er en del kvinder i stand til at amme kun fra et bryst. Mælkemængden i et bryst bliver således øget og nedsættes eller stopper helt på den andet. Hvis du forestiller dig tvillinger, så får de også mad fra et bryst og kan trives på dette. I princippet kan du derfor godt være heldig at droppe amningen på venstre og nøjes med at amme fra højre.
Dernæst vil jeg sige at du godt kan malke ud fra venstre. Når din dreng dier hos dig er hans tunge ru og den slider på vorten. Det gør en malkemaskine ikke og kan derfor være noget blidere at bruge end din dreng.
Hvis du kunne tænke dig at forsøge amning kun fra en side, så bliver du ved med at lægge til på højre side som nu + på de tidspunkter, hvor han normalt ville spise fra venstre side. I stedet for at amme på venstre side, bruger du så en malkemaskine for at få "tømt" brystet. Hvis du f.eks. ammer ca 3 gange dagligt på venstre side, så kan du i begyndelsen malke ud tre gange dagligt. Når du har gjort det i et par dage, så nedsætter du hyppigheden til to gange dagligt osv. Princippet er at jo mindre du stimulerer brystet, jo mindre mælk kommer der.
Hvis du vælger helt at stoppe amning, så kan du ...
... tage de piller du har fået af lægen. Nu ved jeg jo ikke hvad, det er for et præparat du hear fået, men ofte vil man skulle tage pillerne over tre dage. Når du begynder med pillerne, er det vigtigt at du samtidig malker ud, så du igen får "tømt" brystet og igen langsom skruer ned for hyppigheden af udmalkning.
Med hensyn til at give flaske, så afhænger det jo af, om din dreng overhovedet er interesseret i flasken eller foretrækker "den ægte vare". Derudover så skriver du at han har eksem og det ville jo derfor være ønskeligt, hvis du kunne fortsætte med modermælken...men jeg kan sagtens forstå at du er ved at give op:o)
Hvis du f.eks. vælger kun at amme fra højre side og ikke ønsker eller kan skabe yderligere mælkedannelse her, så kan du jo gøre det at du ammer fra højre side, som du plejer og så supplerer med en flaske efterfølgende. På den måde kan du også vænne ham til flasken, når han ikke er alt for utålmodig og meget sulten.
I begyndelsen kan det også være en god idé at det er far som giver flasken, fordi der så ikke er nogle bryster der forvirrer. Derudover kan du med fordel malke lidt af din egen mælk ud (f.eks. fra ve. side) og lade ham få det på flaske, så smagen er den samme.
Håber at lidt af ovenstående vil hjælpe jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke med det hele, hvad enten du vælger det ene eller det andet.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.