Svar: At lege selv
Kære Tine
Det er helt normalt det du fortæller omkring Caroline og jeg tænker at hun har behov for at være nær jer i udpræget grad, netop fordi hun endnu ikke hverken kravler eller går. Det er således meget frustrerende for hende, når I går fra hende, for hun kan jo ikke følge efter jer.
I takt med at hun selv bliver mere og mere mobil, så vil det også blive anderledes og hun vil reagere mere roligt, fordi hun vil kunne følge jer, I vil kunne kalde på hende osv.
Hun er stadig så lille at hun ikke forstår hvor I er. Når hun ikke kan se jer, så tror hun I har forladt hende og når hun ikke kan følge efter, ja så bliver hun helt ulykkelig - det kan man jo sådan set godt forstå:o)
Det er helt rigtigt det du gør, at du støtter hende ved at fortælle hvad du ...
... skal og at du kommer igen, og det er naturligvis vigtigt at du tager hende med ind i samme rum, så hun kan se hvad du laver, fornemmer at du er i nærheden.
Det vil være rigtig godt, hvis I kan støtte hendes udvikling og hjælpe hende til at blive mere mobil. Hjælpe hende op i kravlestilling, hjælpe hende til at vugge frem og tilbage, da det er fra vuggende stilling at børn lærer at kravle. Det vil også være rigtig godt, hvis I gynger hende. En babygynge (ikke en hoppegynge) af den slags hvor hun sidder i en stol og gynger frem og tilbage vil være et rigtig godt juleønske. Det at blive gynget stimulere ligevægtssansen/balancen og kan hjælpe hende videre frem motorisk.
Rigtig meget held og lykke fortsat, jeg er sikker på at tiden arbejder for jer:o) Rigtig god jul.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Omega-3 til gravide
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).
Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.
Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.