Svar: Opkast - 2 mdr.
Udfra din beskrivelse lyder det ret voldsomt, og jeg kan godt forstå din bekymring.
Næsten alle små børn gylper eller kaster op engang imellem, simpelthen fordi de overspiser og overskuddet kommer op. Men børn kaster også op, når de er syge. Under sygdom går mavesækken i stå og meget af det barnet indtager kommer derfor retur.
En infektion kan sidde i mave-tarmkanalen, men også mellemørebetændelse, luftvejsinfektioner, blærebetændelse og lignende kan medføre opkastninger hos barnet. Samtidig får barnet dog ofte også diarré og feber.
Det du ellers nævner kaldes for mavemundsforsnævring og det viser sig ofte når barnet er mellem 3-5 uger gammelt. Det skyldes at overgangen mellem mavesækken og tarmen er forsnævret, så maden har sævrt ved at "komme videre i systemet" og derfro kommer op som eksplosive opkastninger. børn med ...
... mavemundsforsnævring trives ofte ikke, idet al mælken kastes op efter måltidet og barnet derfor taber sig. Man behandler mavemundforsnævring med operation.
Hvis din datter trives og i øvrigt har det godt, så synes jeg at du skal følge lægens råd og se det an. Mener du dog at der kan være tale om en infektion, så kan du naturligvis kontakte lægen igen, så din datter kan blive ordentligt undersøgt. Som forædre kan man godt føle sig overpylret og man vil ikke være til besvær - men det er du ikke! En mors bekymring skal altid tages alvorligt!
Jeg vil foreslå dig at du giver din datter lidt flere måltider end du plejer og mindre portioner af gangen. Hvis du ammer, kan det naturligvis være svært, men så må du forsøge at holde lidt pauser ind imellem, så hun få rlidt mere tid til at kapere mælken.
Jeg krydser fingre for at det fremover går jer godt:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Vådservietter baby
Mange familier synes, det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet f.eks. skal skiftes eller lige skal have tørret sine fingre.
Vådservietter kan dog indeholde parfume og miljøbelastende stoffer, som kan give dit barn allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen.
Gå efter vådservietter, der er svanemærket med Svanemærket, eller med Astma Allergi Danmarks Blå Krans eller Allergy Certified.
Overvej også, om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.