Annonce

Annonce

Svar: Pasning i 6 dage - er det okay


5. december 2007

Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære Helle

Tillykke med 1 års dagen, hurra hurra - dejlig og stor dag:o)

Der er mange meninger omkring, hvornår børn skal passes ude og hvornår de ikke skal. Som udgangspunkt mener jeg at børn ikke skal sendes på ferie, før de er så gamle at de selv ytrer ønske om at de gerne vil det. Og det handler naturligvis om at børn har det bedst hos deres forældre og at de har meget svært ved at forstå og forholde sig til at deres forældre pludselig er væk. Små børn har jo ikke tidsfornemmelse som vi andre, man kan ikke forklare dem hvad timer og dage er - de oplever bare at man er væk og det forstår de naturligvis ikke.

Dermed ikke sagt, at man ikke kan gøre det, det afhænger helt af situationen, årsagen osv. men man skal vide at det ikke er barnets behov, men de voksnes, som man stiller i denne situation og det kan så også være tiltrængt og nødvendigt nogle gange.

Jeg kan godt forstå at bedste forældrene gerne vil passe jeres datter, hun er ganske givet også noget helt specielt og ganske elskelig:o) Skal hun passes er det også rigtig godt at det er hos dem, da de jo forguder hinanden og hun føler sig rigtig tryg i deres selvskab. Det har nemlig rigtig meget at sige, i forhold til, hvordan det vil gå.

Helt overordnet så handler det om tilknytning, hvilket er helt essentielt for at et barn udvikler sig rigtigt og i sund retning - et barn har brug for tilknytning til vigtige voksne.

Børn knytter sig særligt til en person, som vil fungere som barnets sikre base - altså den som barnet altid vil søge og som barnet trygt vil ...


Annonce

... stole på vil hjælpe, hvis der opstår usikre situationer. Man kalder dette for primære tilknytningspersoner og barnet kan godt have flere primære tilknytningspersoner - oftest er dette mor og far.

Børn har dog også sekundære tilknytningspersoner, som det vil gå til, når den/de primære tilknytningspersoner ikke er til stede. Det kan f.eks. være en au-pair, en bedsteforælder, en dagplejemor, en pædagog i vuggestuen osv.

I en situation, hvor I sender jeres datter på ferie, så vil hun ikke have nogle af sine primære tilknytningspersoner hos sig, men skal i flere dage nøjes med sine sekundære tilknytningspersoner. Det kan hun godt, hvis de har det godt og bedsteforældrene er gode og nærværende, opmærksomme på hendes behov, hendes vanlige rutiner osv. Men der vil sandsynligvis også komme en reaktion, for hun vil naturligvis savne jer og ingen kan erstatte mor og far.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Derfor vil du også kunne opleve at hun virker afstandstagende, når I mødes igen. Hun forstår jo ikke hvor I pludselig blev af og ingen kan forklare hende det. Derfor vil det være naturligt at hun afviser jer, ikke kaster sig om halsen på jer osv. når I mødes og det skal I så leve med og være forberedt på:o)

Jeg synes personligt at 6 dage er lang tid for et barn på 1 år, lang tid at være uden sine forældre. Måske kunne I finde på noget andet, så det ikke var mere end højst 1 overnatning eller 2 til at begynde med og så se hvordan det går.

Rigtig meget held og lykke uanset hvad I så beslutter jer for:o) Rigtig god jul og endnu engang tillykke med fødselsdagen:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce