Brev:
Vægtstagnation og fægtende arme
Kære Helen,
Tusind tak for dit gode svar vedrørende skemad og afføring. Din kommentar omkring Seamus’ vægtstagnation fik mig til at tænke.
Hvorfor er overgangen til skemad ofte forbundet med vægtstagnation? De burde jo både få i pose og sæk, så hvorfor stagnation?
Han er blevet slem til kun at spise kort tid ad gangen og har desuden travlt med alle mulige andre ting under amning (ikke ved skemad!) Han skal charme moderen, grine, kigge på alverdens ting etc. Han er en hurtig-spiser (det er han nødt til for at følge med), så han tømmer normalt et bryst med mælkeknuder på 7-8 minutter. Den sidste tid har det været svært at få ham til at spise mere end 3-4 min. Det betyder jo, at han måske kun har fået den tynde mælk. Tror du dette er årsagen til hans stagnation?
Jeg har prøvet trix’et med at lægge ham omvendt til samme bryst de sidste par dage, og den hopper han som regel på og spiser noget mere ad gangen. Det har betydet, at der nu går lidt længere tid mellem måltiderne (3 timer - hurra).
Hans afføring er lidt mere fast og “klistret” end da han kun fik modermælk, men stadig blød - tror du alligevel det kan være forstoppelse - hvis hele “systemet“ går ...
... langsommere og ophober sig lidt?
Mens jeg er i gang, har jeg lige et spørgsmål mere. Seamus er en meget aktiv, stærk og glad dreng. Han har lært at falde i søvn selv efter principperne i “godnat og sov godt” - dog i en noget tillempet form, hvor jeg aldrig er ude af lokalet mere end 2 minutter, hvis han er ked af det. Jeg tager ham desuden også op, hvis han græder, fordi han er ked af det. Det gik let og smertefrit, og han er rigtig god til at falde i søvn selv. Problemet er, at han er meget urolig og fægter med armene, når han skal falde ind i søvnen, - eller i løbet af natten, når søvnen bliver let (han forstyrrer sig selv og os andre). Han vågner rolig og glad.
Jeg har forsøgt med svøb, men det bliver han for det meste meget vred over, så det er ikke løsningen. Har du nogen forklaringer på dette fænomen?
Jeg burde måske også lige fortælle, at Seamus sover godt og roligt fra 19 til 05 - dog afbrudt af en masse mad, som holder de fægtende arme i ro.
Kl. 05 starter de fægtende arme for alvor, og kører on and off til vi står op ved 7 tiden. Om dagen sover han normalt 3 gange af 30-45 minutters varighed. Han tager aldrig en god lang lur om dagen.
Mange hilsner
Bonnie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Smile
Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!
Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.
Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.
Jo mere du kan smile, pludre og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.