Brev:
Min datter irettesætter andre børn
Kaere Helen,
Jeg har brug for et godt raad igen, denne gang til temaet opdragelse. Det er maaske nok et luksus problem, men jeg ved ikke helt hvordan jeg bedst skal forholde mig til min 2-aariges datter „opdragelse“ og irettesaettelse af andre boern.
Ronja er et rimeligt nemt barn forstaaet paa den maade at hun i det store og hele retter sig efter os, naar hun faar en formaning om (inklusive forklaring paa hvorfor) at der er noget vi ikke vil have hun goer.
Problemet er bare at hun er meget irettesaettende over for andre, fremmede boern. Hvis vi f.eks. er I Zoo og jeg beder hende om ikke at klatre op paa afskaermingen til dyrene fordi at det kan vaere farligt, saa hoerer hun efter. Men naar hun saa ser andre boern der goer det, raaber hun hoejt til dem at det maa man ikke. Og hun er meget konsekvent – gaar hen til dem og irettesaetter dem med et strengt blik. Det samme hvis der er boern der ...
... f.eks. klatrer rund paa saederne i toget med sko paa. Pädagogerne oplever det samme i boernehaven, hun er meget bevidst om noget er rigtigt eller forkert og irettesaetter straks boern, som der f.eks. skubber et andet barn.
Jeg synes det er svaert, for jeg er jo glad for at hun goer som jeg beder hende om og acceptere det. Jeg synes jo egentlig ogsaa det er helt fint at hun irettesaetter boern der skubber eller slaar paa andre.
Paa den anden side opstaar der til tide nogle lidt uheldige situationer, när hun „retter" paa andre fremmede boern, da hun er meget staedig og vedholdende. Men jeg synes det er svaert at faa hende hjulpet ud af situationen igen uden at hun bliver forvirret over min reaktion. Jeg tror hun forventer at jeg hjaelper hende med at irettesaette de andre boern.
Har du en eller anden god die, hvordan jeg bedst reagerer i saadan en situation?
Kaerlige hilsner fra Ronjas Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Vugge - møbel
En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.
Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.