Annonce

Annonce

Svar: Vuggestuestart - 20 mdr.


21. august 2007

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Lise

Det lyder som om at dagplejer har følt sig lidt personligt ramt over at I vil flytte Freya, men det er der jo ikke noget at gøre ved.

Jeg er dog slet ikke sikker på at det overhovedet bliver noget problem. For det første er Freya jo blevet det ældre nu og er vandt til at blive passet af andre, samtidig har hun hos sin gæstedagplejer haft det betydeligt anderledes (positivt) end hos sin vanlige dagplejer, hun har haft et forløb hvor hun er blevet passet 7 forskellige steder osv. og hvem ville ikke være ked af det.

Nu skal hun i vuggestue, det er samme sted hver dag, det er samme børn, samme stue, der vil også være samme stuepædagoger osv og jeg tror det kommer til at gå rigtig fint.

Det er rigtig godt, hvis du har mulighed for at køre hende ind stille og roligt og besøge vuggestuen nogle gange sammen med hende, så hun vender sig til det stille og roligt. Når I er på besøg, så synes jeg du skal tale med pædagogerne om at få en fast person på ...


Annonce

... Freya i den første tid, så du ligesom kan aflevere hende i favnen på en bestemt. Det vil give Freya en ro at vide at det er den voksne hun kan henvende sig til og samtidig så vil de to sammen kunne have en tradition som vil give Freya lidt tryghed - de vinker farvel til dig og så finder de et puslespil frem eller hvad det nu kunne være.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Der findes ikke nogen faste regler for hvorlænge der skal gå før Freya sover der osv, du er nødt til at forsøge dig frem og se på hvordan Freya trives, hvordan hun reagerer. Nogle gange så går det rigtig godt i starten og du tænker "hold da op hvor er det nemt det her" og så pludselig efter 3-4 uger så bliver hun bare så ked af det - så går det pludselig op for hende hvad det drejer sig om og hun savner dig pludselig så meget. Så er det på det tidspunkt at du skal investere lidt mere tid, være der lidt mere sammen med hende, give lidt kortere dage osv.

Det skal nok gå rigtig fint, rigtig meget held og lykke og rigtig god weekend:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex

Allergi børn

Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce