Annonce

Annonce

Svar: Spise selv 9 mdr og andet


27. marts 2007

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Hej med dig

Det er rigtig dejligt at høre at det går så godt med at spise og det er helt super at du nu giver rugbrødshapsere og små stykker grønt og lignende til frokost, så han også kan få øvet sit pincetgreb:o)

Det er rigtig fint at du sidder og giver ham enkelte stykker af gangen. Det hjælper ham til at fokusere og det er helt normalt for alderen. Han er i den undersøgende alder, så derfor er det også meget spændende at kaste tallerkenen ned fra bordet - det giver både en sjov lyd, men sikkert også en reaktion fra mor, som kan være ret interessant at undersøge...:o)

Så små stykker af gangen - det er vejen frem og han skal nok lære det, tro mig:o) Med hensyn til at spise med ske, så vil de fleste børn være omkring 16 måneder før de mestrer dette. Gaffel vil han dog godt kunne spise med nu, så det kan også forsøges.

Det udslæt han får har ikke noget med allergi at gøre - men er sandsynligvis det man kalder kontakt-allergi. Det skyldes at huden reagerer mod noget af det syre som kan være i visse madvarer. Tomat er slemt til at gøre det, kartoffel og appelsin også.. men mange andre fødevare kan gøre børn røde om munden. Det er dog ikke farligt. Det handler om at huden kommer i kontakt med en fødevare som på en eller anden måde generer. ...


Annonce

...

Man kan komme det lidt i forkøbet ved at smøre barnet i ansigtet med lidt salve, så det ikke så nemt trænger ind i huden, men ellers synes jeg det bedste er at vaske barnet med en lunken klud i ansigtet, når det er færdigt med at spise og så plejer det at forsvinde efter lidt tid.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Med hensyn til søvn, så tænker jeg at det handler meget om jeres drengs alder. Han oplever rigtig meget af verden nu og er også i separationsalderen. Han drømmer derfor betydeligt mere end tidligere og har brug for ekstra tryghed og viden om at I er der, også selvom han ikke kan se jer.

I skal naturligvis overveje om I behøver at reagere hver gang. Måske kan han selv komme videre i søvnen, hvis I lader ham forsøge - han må jo gerne trille om på maven og sove videre der, hvis det hjælper ham til at finde ro og derfor behøver du ikke stå op for at vende ham - han kan jo selv... dog er der også de situationer hvor du så er nødt til at hjælpe ham fordi han får sig lagt op i kravlestilling og i søvne ikke kan komme ned at ligge rigtigt, så må du træde til - men tror du det er nødvendigt en gang i timen? Jeg tænker netop en gang i timen, det passer med at det er der han skifter søvnfase og det skal han måske have lov til at prøve selv.

Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Episiotomi - Epis

Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.

Der findes to typer af Episiotomi:

1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce