Annonce

Annonce

Svar: Nat - vågner hver 2. time


14. marts 2007

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Sidse

Måske går det allerede lidt bedre her hvor jeg svarer dig i dag:o)

Jeg synes fortsat at det lyder som en god idé at forsøge med en flaske og det kan sagtens tænkes at jeres lille dreng vægrer sig på grund af smagen for modermælk er betydeligt mere sødt end modermælkserstatning og især i forhold til profylac. Hvis det handler om dette, så kan det derfor nogle gange hjælpe at komme lidt sukker i erstatning simpelthen for at søde den og så skal I naturligvis trappe ud med sukker, når han har lært sig teknikken og vendet sig til erstatningen.

Du kunne også prøve at malke ud og bruge din egen mælk i flasken, det kan også nogle gange hjælpe og så kan du gøre det, at du forsøger at give ham flasken, når han ikke er helt vågen - nogle gange vil de acceptere det, når de sover...

Det er rigtigt at man, når man begynder med lidt skemad, så småt kan få sat lidt mere faste tider og dermed lidt mere fast rytme for dagen. En rytme omkring at sove, spise, lege, blive ammet og sove igen og her kan man godt se lidt på klokken og prøve at være lidt bevidste om tiderne (sove formiddagslur, middagslur og eftermiddagslur efter nogenlunde samme tid hver dag).

Du må godt forsøge med lidt kartoffelmos om aftenen for at se om det kan mætte ham lidt mere. Det er dog fortsat meget små mængder han kan spise og det er begrænset hvor meget du kan give ham af 'fast føde' da hans tarmsystem skal kunne nå at følge med. Alt for meget skemad kan medføre mere ...


Annonce

... urolig søvn, da tarmene så skal arbejde på højtryk for at nedbryde al den mad.

Det lyder rigtigt at din dreng spiser hyppigt for at sætte mælkemængden op, men det kan også godt være lidt tryghed. Han er så gammel nu at han oplever mere og derfor drømmer han også mere og sover mere uroligt. Nogle gange kan denne uro tolkes som sultbehov uden at det nødvendigvis er det og derfor kan du forsøge at hjælpe ham med at skifte stilling, evt. give ham en sut, putte med en sutteklud eller lignende. Hvis du er helt sikker på at det er brystet han vil have, så må du prøve at tilbyde ham det, så han bliver rolig, men forsøg så at fjerne det igen, når han er faldet til ro, således at han ikke fylder sig op med mælk hver 2 time natten igennem. Det er om dagen han skal tage sit hovedindtag - og 4 timer må han altså meget gerne sove om natten - I har alle brug for lidt sammenhængende søvn.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Det vil også være en god idé hvis far kan tage over om natten. Far forbindes ikke med amning og derfor kan det nogle gange hjælpe og lykkes at holde jeres lille dreng fra brystet - hos mor tror han at han skal spise hele tiden, selvom det ikke nødvendigvis er tilfældet.

Det er fint at du ammer ham til natten omkring kl. 20, men måske skal I så forsøge med en flaske kl. 22.30-23 for at se om han vil tage imod den her. Simpelthen fordi han måske ikke er så bevidst omkring hvad der sker, hvis han halvsover...

Håber mine tanker hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Råd til sikker søvn

Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Høj stol til baby

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.

De...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for alle dine råd og gode svar. Det er altid en utroligt stor hjælp at skrive til dig :-)

Tusind tak fra Camilla - mor til to.


Annonce