Annonce

Annonce

Svar: Amning og ammestop dreng 20 mdr


29. april 2006

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Villads´ mor

Først vil jeg gerne have lov til at kondolere, det gør mig ondt at du allerede har mistet din mor.

Detnæst vil jeg gerne sige tak for din meget flotte beskrivelse af, hvor svært ammestop kan være og hvor tæt det knytter mor og barn:o)

Som du skriver, er det en beslutning, som ligger hos dig og du kan ikke regne med at Villads ønsker det skal stoppe. Derfor er det meget vigtigt at du, når du tager den beslutning, også i dit hjerte mener at det er nu det slutter og at du så holder fast i den beslutning. Der er alt for mange grunde til at lægge ham til en ekstra gang, og det duer ikke mere. Når det er slut, så er det slut.

Det er bestemt ikke nemt, men det kan godt lade sig gøre. Og du skal vide at det ikke er ondt at stoppe amningen, men det er okay nu. I kan og vil stadig være tæt knyttet, den fysiske kontakt vil stadig være der og der vil være plads til masser af kærtegn, brystet er bare ikke længere måden man får trøst eller får slukket sin tørst.

Da Villads var helt lille var brystet og du et. Men nu er han så gammel at han godt ved at det er to forskellige ting. Brystet er en ting, mor er noget andet. Og det er mor han nu har brug for, at du er der for ham og det kan jeg høre at du er 100 pct. Super.

Så når du føler dig klar, så er amningen slut og det er både om dagen og om aftenen. Fuldstændig ligesom når du sidder med ham på skødet og kigger i en bog, bogen klappes sammen og du siger slut - der er ikke mere historie. Eller når du giver ham mad eller noget at drikke og der ikke er mere - slår ud med hænderne og forklarer ham at det er slut.

Gør det til en vane at bruge denne gestikuleren i hverdagen. Når noget stopper og der ikke er mere - slå ud med hænderne og sig slut, også ...


Annonce

... når han beder om at få en kiks ekstra - nej, ikke flere kiks - slut. Eller hvad det nu kan være.

Dette slut overfører du til brystet. Når han beder om bryst, så er det slut og du slår ud med hænderne på samme måde.

Da I sover i samme seng, skal du naturligvis sove med en T-shirt på, som han ikke lige kan hive op. Der er jo ikke nogen grund til at ligge med "attributterne" fremme:o).


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Når han puttes og beder om mælk, så tilbyd ham et alternativ, som hedder en tår mælk af kop. Han må gerne få mælk, men ikke fra mor, fra køleskabet. Du kan evt. lune det lidt i begyndelsen, hvis han har det bedst med det. Denne vane kan du så stille og roligt ændre til en tår vand, lige nu handler det om at stoppe amningen, så et skridt af gangen.

Trinnene for dit ammestop lyder altså:
Først skal du lære din dreng betydningen af ordet slut, ved at bruge det i dagligdagen om andre ting, som er slut og som han ikke kan få mere af.
Så tage beslutningen om at nu er det slut. Du skal tage beslutningen og du skal ville det fuldt og helt.
Så holde fast i din beslutning. Det er ikke noget andre gør for dig og det er i princippet ikke noget du kan få hjælp til. Det er dig og kun dig der kæmper denne kamp.
Tro på det og tro på at det ikke ændrer ved jeres tilknytning til hinanden. I har hinanden altid og du vil stadig være mor, den bedste i verden også selvom du ikke ammer.
Tag en bluse på, så det bliver lettere for ham at undvære. Brug evt. en stramsiddende BH for at stoppe mælkeproduktionen.
Giv ham et alternativ til brystmælk, f.eks. en kop mælk, som du stille og roligt også vænner ham fra, men det er først om noget tid.

Krydser fingre for at det lykkes for dig denne gang. Sender dig et knus og troen på at det selvfølgelig går:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.

Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for din altid rigtigt gode brevkasse, med masser af nyttige råd og gode, personlige og vedkommende svar.

Jeg glæder mig altid til at modtage svar fra dig.

Sebastians mor


Annonce