Brev:
Opdragelse og selvbestemmelse 20 mdr.
Kære Helen
Min søn er nu 20 måneder og er en rigtig dejlig dreng, som trives godt. Mine bekymringer går på hvor meget han skal have lov til at bestemme herhjemme...
Vi går ind for at han er medbestemmende og lytter meget til ham - og er det noget der ikke er os imod, for han lov til det han ber om. Vi går også ind og siger nej, når vi ikke mener han skal have lov og er meget obs på at give ham respons iform af: Jeg kan godt høre du vil have juice, men mor siger nej el-lign.
Han er en meget temperamentsfyldt ung herre og nej'er resultere ofte i store dramaudfoldelser hvor han kaster sig ind imod mig og vil op - så vil han ned - så vil han op igen... Jeg ved godt at jeg skal bevare roen, men sommetider er det godt nok svært ikke at køre med i samme gear.
Han vil meget gerne bestemme, fx. når vi spiser vil han have mig til at spise hans mad eller drikke, når han synes jeg skal gøre det. Er han færdig med at spise kan han godt sige: "velbekomme mor" fordi han vil have jeg skal blive færdig og komme med ham... Nu skal det ikke lyde som om han styrer os helt herhjemme for han får selvfølgelig ikke lov til at bestemme om jeg er færdig med at spise eller om jeg skal spise når han vil " made" mig.
Han vil også ...
... gerne bestemme at vi skal lege med ham og hvor det skal foregå og hvordan vi skal sidde etc. Jeg synes det er ved at være rigtig irreterende, men omvendt er det også frustrerende at sige nej og håndtere alle raserianfaldene der kommer derefter.
Det jeg nok vil høre din mening om det er hvor meget skal han kunne bestemme - jeg mener, han er jo også et medlem af familien og selvfølgelig skal han også høres, men jeg synes efterhånden det er ekstremt. Hvordan skal vi i så fald håndtere det når han kræver.
Det er jo ikke hele tiden han gør det og ofte synes jeg man kan se at hvis det først er begyndt at køre skævt med at han vil bestemme over os, så fortsætter det bare og er rigtig svært at bryde. Er det normalt for hans alder, man siger jo at børn ikke prøver grænser af, men det ved jeg efterhånden ikke hvad jeg skal mene om.
Vi er meget sammen med han - jeg mener rigtig meget... og synes derfor ikke det er fordi han mangler vores opmærksomhed men måske er det noget med " mer vil ha mer.."
Jeg vil meget gerne høre din mening for vi vil jo gerne gøre det så godt og ikke kræve mere af ham end han magter, men et eller andet sted er jeg også bange for at stå med en rigtig lille tyran, når han fylder 3.
På forhånd tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Bug Buster
Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.
Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.
Du kan købe "Bug Buster"...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.
Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.
Så tusind tak for din hjælp!
Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder