Brev:
Temperament 12 mdr.
Kære Helen
Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet mere og mere temperamentsfuld og bestemt. Mange ting er en kamp - f.eks. at rense ører, klippe negle, børste tænder, give tøj på, aftørre efter bad eller måltid osv., og det hjælper kun kortvarigt, når vi forsøger at aflede/underholde imens. Han bliver meget vred og råber, skriger eller græder, mens han gør sig helt stiv i kroppen og skubber os væk.
Han kan også blive meget frustreret og råbe af os, hvis vi er lidt for langsomme til at tage imod noget, han rækker os (f.eks. et stykke legetøj), eller hvis vi er for langsomme til at give ham noget, han peger på og gerne vil have. Når vi spiser morgenmad eller aftensmad sammen alle tre peger han på alt hele tiden og begynder ofte at råbe, fordi vi ikke kan finde ud af, hvad det er, han vil have - måske ved han det heller ikke helt selv.
Hvis vi siger “nej” til noget, han ikke må, gør han det bare igen og igen, selvom vi tydeligt kan fornemme, han sagtens ved, han ikke må. Han kan også finde på at gøre noget, han helst ikke må, og så med det samme løfte sin egen pegefinger og kigge på os, som om han afventer, at vi ...
... kommer med en reaktion, hvor vi siger “nej”, og løfter pegefingeren.
I øvrigt er han en meget charmerende og kærlig lille dreng, der gerne vil give og have kys (kan dog også finde på at skubbe os resolut væk, hvis han ikke er humør til kys), danse og lege med os. Han er stadig meget tryghedssøgende (for det meste er det kun mor eller far der duer) - især lige, når vi er stået op om morgenen, hvor han KUN vil sidde på arm, og går helt i spåner, hvis han bliver sat ned. Han leger som regel bedst, hvis en af os sidder med ham på gulvet, og bliver hurtigt ked af det, hvis vi går ind i et andet rum et øjeblik.
Han starter i vuggestue om 1 måned, og bliver lige nu passet af skiftevis bedsteforældre og os, når vi har fri fra job, så det er på den måde også en lidt mærkelig tid for alle, fordi der ikke er en helt fast rytme ift., hvem der er hjemme med ham.
Vi er lidt udmattede, fordi vi føler, der er RIGTIG mange kampe og meget brok for tiden, og vi kan godt have lidt svært ved at rumme hans mange følelsesudbrud, hvis vi selv er fladmaste efter lange arbejdsdage. Skal vi bare tænke, det er alderen, der spiller ind?
Hilsen lidt træt mor og far
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.