Annonce

Annonce

Brev:

Fra søvnbesværet til søvnterrorist


14. december 2023

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Fra søvnbesværet til søvnterrorist

Hej Helen,

Vi er to meget meget… meget trætte og frustrerede forældre, som skriver til dig og har med dette problem oprettet abonnement hos dig.

Vi har en søn på snart 15 måneder, som har været udfordret på søvnen, det meste af hans liv. Dog med få korte og glorværdige perioder, med en nogenlunde stabil nattesøvn.

Jeg starter lige med lidt baggrund:
Vores søn er snart 15 måneder og bliver til dagligt passet hjemme, da det har været en udfordring at få en vuggestue plads. Denne er dog på plads om en måned.
Han er enormt motorisk, kan både gå, løbe og hoppe. Han er generelt meget fysisk aktiv i alle hans vågne timer.

For at få ham stimuleret og for at nogenlunde matche hans energiniveau, går vi til babysvømning og har en medlemskab hos Little House for at socialisere og give god plads til at “tonse”.

Han sidder meget sjældent stille og kigger på noget, det eneste som kan få ham til at sidde stille, er hvis der sættes enkelte specifikke børne-tv på fjernsynet (feks. Byggemand Bob).

Nu til søvnen:

Vi har, nærmest altid, haft ret svært ved at putte ham. Det foregår næsten altid med bevægelse og vi har i langt størstedelen af hans liv, kun lykkes med at få ham til at sove ved at have ham i armene og hoppe på en yogabold.

I den seneste periode på 2-3 mdr. har vi haft ret godt held med at skifte yogabolden ud med en gyngestol.

Vi har også i korte perioder på max 1-2 uger af gangen, kunne lægge ham i sengen og sidde med ham, til han faldt i søvn, liggende.

De seneste 2 uger har så været helt skidt og putning er primært kun lykkes ved lang tid (45-120 min) på yogabolden. 2-3 gange er det lykkes enten at putte ved gyngestol eller kort yogaboldhop.

Når vi holder ham i armene og ikke bevæger os “rigtigt” eller hvis han “opdager” han er ved at falde i søvn, åbner han øjnene stort og ...


Annonce

... skyder ryggen baglæns og forsøger at komme ud af vores arme. Hvis vi, engang imellem, lader ham fri. Vil han bare tulle rundt.
Han er tydeligt træt, da han putter sit hoved ned i tæppe eller andet , men så snart han opdager at han er ved at falde i søvn. Farer han op og skal videre og undersøge et eller andet.

Vi starter oftest putning ca. kl. 19.
Når vi så endelig har fået puttet ham, er det meget typisk at han vågner kort, skal ha en sut eller på anden måde skal hjælpes videre i søvnen imellem 1-4 gange, til vi går i seng kl. 22/22.30.

På det seneste er han så begyndt at vågne op imellem 23.30 og 00.30, hvor vi er vågne imellem 2-3 timer hvor vi forsøger at få ham videre i søvnen. Men han bliver egentlig bare mere og mere vågen og vil formentlig helst bare ud og lege.

Han bliver kun ked af det eller brokker sig, hvis vi forsøger at holde ham i vores arme, eller at bliver liggende. Ellers er han næsten altid glad.

Tidligere har vi haft mest enten problemer putning eller søvnen og så måske 1 kaos aften/nat med begge problemer til stede. Nu har vi 4-6 aftener om ugen, med begge problemer.

Vi har igennem tiden både forsøgt med tyngdedyne, fokus på stimuli om dagen, vild leg om aftenen, stille periode om aftenen, ingen tv 2 timer inden sengetid, aftenbad, zoneterapi og senest kiropraktik. Vi prøver alt og leder stadig, men vi ser desværre ingen logisk sammenhæng i hvornår vi har god putning eller god søvn.

Det er som regel altid let at få ham til at sove middagslur ved 10.30/12 tiden.

Jeg beklager det lange lange brev, men jeg kunne skrive SÅ meget mere. Hvad tænker du om vores situation og har du noget vi kan forsøge os med?

Vi er godt og grundigt gennemtrætte og når endelig sønnike sover, giver hver eneste lyd et kæmpe sug i maven i frygt for at han skal vågne.

Hilsen forældrene

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annonce