Brev:
Urolig søvn, meget tørstig om natten
Hej Helen.
Så er vi tilbage igen i håbet om at få endnu et godt råd.
Vi er i fuld gang med vænne lillebror fra flasken, og han er nu 15 måneder gammel. Det er egentlig gået ret godt indtil videre. Vi er kommet helt af med den flaske, han tog omkring kl. 3, og den flaske, han får kl. 19 ved puttetid og den ved midnatstid, er begge trappet kraftigt ned, og det fortsætter vi med. Vi har tilbudt ham vand i stedet for mælk, når han vågnede, og det tager han glædeligt og virker egentlig ligeglad med, om han får mælk eller vand, men ...
Jeg synes godt nok, at han drikker meget om natten. Han har stadig ret mange opvågninger, og hver gang søger han flasken. Han drikker, til han ikke længere er tørstig, og om morgenen har han som regel tømt en stor sutteflaske med vand i nattens løb, hvilket ofte resulterer i, at han har tisset igennem.
Vi følger den madplan, vi har talt om tidligere, med fire daglige måltider. Han spiser som regel rigtig godt til måltiderne - dog er han ofte ret træt om aftenen, og det kan resultere i, at han indimellem er mindre spisende til det måltid. Han får stadig tilbudt en grød efter aftensmaden, og den tømmer han gerne.
Her har han fri adgang til sin vandflaske, og dagplejemor gør, hvad hun kan, for at han drikker rigeligt, men om det er nok, ved jeg jo ikke. Hun siger, at han også spiser godt dernede, men han virker meget tørstig om natten og meget sulten tidligt om morgenen.
På en god nat sover han fra kl. 19.30 til omkring midnat, hvor han tager en ...
... lille flaske (omkring 100 ml) - måske med nogle opvågninger inden da, fordi han drømmer og sover uroligt. Så sover han måske/måske ikke til kl. 5. Ofte vågner han også omkring kl. 3 og drikker vand.
Kl. 5 er han både sulten og tørstig, og jeg ved ikke helt, hvad vi skal gøre. Han må jo gerne drikke vand, men hvis vi giver ham mad på det tidspunkt, lærer vi ham vel, at det er der, vi spiser morgenmad, eller ...? Men vi kan jo heller ikke bare lade som ingenting. Vi har prøvet at holde ham lidt hen, men kl. 5.30 er der ikke mere at gøre. Så er han altså sulten, og hurdlen ved at gå nedenunder på det tidspunkt er, at vi så ofte vækker storesøster, som godt lige kunne bruge halvanden time mere på øjet.
Han er jo en stor dreng. Omkring 88 cm og 12-13 kg ved sidste vejning, mener jeg. Det ligger en cirka to måneder tilbage. Jeg synes, at vi tilbyder ham masser af mad og også mellemmåltider, men det virker bare stadig, som om han ikke kan klare en hel nat uden mad. Måske kræver det bare tilvænning.
Han oplever en masse i øjeblikket. Han er meget aktiv, ville meget gerne gå selv, hvis han kunne, men trasker løs med os i hænderne. Derudover "snakker" han meget og er frisk og glad, så der sker selvfølgelig også noget med aktivitetsniveauet. Han bruger jo ikke sut, men sover med sine nussedyr, som han er meget glad for og også søger om natten.
Har du forslag til, hvad vi kan gøre for at gøre nætterne bedre?
Og hvad gør vi med morgensulten?
Alle råd er kærkomne.
Mange hilsener fra
MK
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
Viden om børn:
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.