Brev:
Søvnproblemer - 1.5-3 timer lang putning
Hej Helen.
Vi skrev da vores datter var 7 mdr, omkring problemer med at falde i søvn om aftenen - og nu er vi nødt til at skrive igen.
Jeg kan mærke det er ved at være hårdt igen og at jeg er fuldstændig færdig efter en 1,5-3 timer lang putning, så nu beder jeg om hjælp!
Hurtig information omkring vores hverdag, er at jeg (moren) er hjemmegående med vores datter som jeg nyder til fulde. Vi har både dage hvor vi er i legestue eller til mor-far-barn gymnastik og vi har dage hvor vi bare tuller herhjemme, leger ude i sandkassen og hygger indenfor. Planen er at hun skal i børnehave, når den tid kommer (i vores kommune er det når hun er 2,9 år)
Far ligger ude til hverdag, så han er som regel ikke hjemme mandag-torsdag.
Jeg elsker vores dage og hun er den skønneste at være sammen med - som regel glad, har masser af humor og er super nysgerrig og aktiv. Hun er meget motorisk "dygtig", løber meget og hun har lige fundet ud af hvordan man åbner køleskabet! Til gengæld siger hun ingen ord endnu, men jeg finder ro i at hun bruger mere krudt på det motoriske.
Når vi så når til aftenen... Er historien en helt anden! Vi putter ca. kl. 19:45; giver hende nattøj på, børster tænder, ruller gardiner ned, læser en historie, bliver lagt i sin egen seng og vi synger "elefantens vuggevise", jeg putter hende ned og fortæller at hun skal sove og jeg elsker hende og så går jeg ud i vores gang og sætter mig på en stol hvor hun kan se mig. Og så går den vilde jagt ellers... Hun bliver top hysterisk over at jeg går fra hende, så jeg når at gå frem og tilbage til hende MANGE gange. Løfter hende op hvis hun er ulykkelig, giver kram og ligger hende tilbage i sengen og går tilbage ud i gangen. Som regel når jeg ikke ud af soveværelset før hun "kalder".
Efter det har stået sådan på i 1,5 time går vi som regel til sidst med hende frem og tilbage i soveværelset - nogle gange hjælper det og andre gange ikke, og så går den vilde jagt ellers igen! Enkelte dage er hun i et mere frækt humør. Hvor hun "skriger" og når vi kommer ind griner hun og smider sig i sengen og kaster med bamsen og sengeranden. (hendes seng står i vores soveværelse).
Det med at sætte os på en stol hvor hun kan se os er et råd vi har fået for ca. 1 måned siden - inden det havde vi kæmpet med "gå og se" i ...
... 2 måneder, hvor vi lukkede døren på klem ind til hende og kom når hun kaldte eller blev ulykkelig.
Tror måske hun har svært ved at slippe dagen? Det er for sjovt at lege og være oppe til at hun gider at sove? Og endnu mere er jeg bange for at jeg ikke stimulere hende nok, så hun er "træt nok" om aftenen?
Her er en ca. plan over vores dag:
7:00 Står op.
7:45 Får morgenmad, bestående af en portion grød, æg, 1/2 bolle med ost og 1/3 banan. Her får hun vand til.
Fordi hun spiser så godt om morgenen, plejer jeg ikke at tilbyde formiddagsmad, hun viser heller ikke tegn på at have lyst til mere inden rugbrød.
10:30 Rugbrød med forskellig pålæg. Her spiser hun som regel en hel sammen med et glas letmælk.
11:30-14:30 Sover middagslur (det tager max 5 min inden hun sover, hvor jeg triller stille med barnevognen ude i carporten)
15:00 Får eftermiddagsmad; kan f.eks. være 2 bananpandekager med blåbær, lidt vindruer, en digestivekiks med fuldkorn og en ostehaps. Vand til.
16:30 Tilbyder peberfrugt og agurk men bliver altid afvist, derimod vil hun gerne have de mere "usunde snacks" hvis jeg tilbyder det.
18:00 Aftensmad - jeg vil nødig bruge ordet kræsen, men det er sjældent hun sidder og spiser nøjagtig det samme som os. Vi tilbyder hende altid det som vi skal have først og afviser hun det, smører jeg et stykke rugbrød eller også varmer jeg nogle rester jeg ved hun kan lide (det som regel pasta-retter, risotto eller madpandekager). Grøntsager spiser hun aldrig hvis hun kan se dem, dog spiser hun dem alle hvis det er "gemt" i pasta eller risotto. Hun får også mælk til aftensmad.
18:30 kommer i bad hver 2. dag.
19:15 Har indtil for 2 uger siden tilbudt til grød, men lige pludselig ville hun ikke have det mere. Så nu tilbyder vi frugt i stedet, og det spiser hun som regel lidt af.
19:45 Putning - og sover et sted i mellem 21:30-23.
Jeg vil så gerne give min datter en god afslutning på dagen, men det ender altid med at jeg er lige ved gå ud af mit gode skind og hun er super ulykkelig!
Håber sådan du kan hjælpe mig og måske se "fejlen" som jeg har stirret mig blind på. Jeg trænger til at have bare en time om aftenen hvor jeg kan puste ud.
Mange hilsner Louise.
P.S. Hun bliver 17 måneder om en uge (ved ikke om det gør en forskel)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.
Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.
Tak fordi du har skrevet den!
Hilsen de glade forældre