Svar: Min mave spænder
Kære du
Tak for dit brev :) Og hvor er det bare dejligt at høre, at det hele skrider så fint fremad - og hvor dejligt, at du har set den lille ved scanning og kunne se, at han eller hun havde det godt!
Din livmoder holdes på plads af nogle sener eller bånd, det kaldes ligamenter. I takt med at dit barn vokser, og livmoderen derfor også vokser, så strækkes ligamenterne, og det vil du ofte kunne mærke. Det kan nive i den nederste del af maven og også i lysken eller i lyskeområdet.
Du kan også opleve spændinger i maven, hvis du kommer til at overanstrenge dig lidt for meget. Prøv derfor at lægge mærke til, om det kommer på bestemte tidspunkter - f.eks. hvis du har båret på noget tungt, det kunne f.eks. være nogle indkøbsposer. Hvis det kommer i en sådan situation, så prøv at lægge dig ned på sofaen og slap lidt af - og se om ikke det forsvinder efter lidt tid.
Hvis det ikke forsvinder, så synes jeg, at du skal kontakte din læge eller jordemoder. Har du været til din første jordmoderkonsultation, så kan du ringe til din jordemoder, ...
... ellers kan du kontakte din læge. Der kan nemlig også være tale om plukveer/plukkeveer.
Din livmoder er en muskel, og plukveer opstår, fordi livmoderen trækker sig sammen. Livmoderen øver sig i at lave veer, og plukveer kan starte fra uge 15-16. Alle gravide har dem, men nogen mærker det slet ikke, hvor andre oplever, at deres livmoder bliver helt hård og spænder op. Det kan godt være lidt ubehageligt eller give lidt murren, og det er normalt. Men man kan godt have for mange plukveer, eller for kraftige plukveer...
Det er dog svært at sige, hvor mange plukveer, der er for mange. Som tommelfingerregel må de ikke gøre ondt, og de må ikke være så voldsomme, at de forhindrer dig i at bevæge dig. Det vil sige, at hvis du går rundt, og får en plukkeve, der gør, at du er nødt til at stoppe op og stå stille, så er det for voldsomt. De må heller ikke komme regelmæssigt, men skal gerne aftage stille og roligt, hvis du lægger dig og slapper af.
Jeg håber, at ovenstående hjælper lidt videre på vej - rigtig meget held og lykke fortsat med graviditeten:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig