Svar: Skal vi vække for at give mælk
Kære Christina
Tak for dit brev :)
Jeg er ikke så bekymret, for jeg oplever efterhånden ret mange børn, som siger fra overfor mælken, før de bliver et år, og så længe I bruger mme i hans grød og mos, tilbyder lidt A38, ost, og i det hele taget er opmærksomme på at give ham en varieret kost, så tænker jeg ikke, at han mangler noget :)
Når det er sagt, så forstår jeg naturligvis godt, at I gerne vil give ham en drømmeflaske, og mit forslag vil være, at I forsøger at give ham denne, lige før I selv går i seng. Jeg synes ikke, at I skal vente til kl 01 eller 03 - I har alle brug for at få jeres nattesøvn - men I kan måske få ham til at drikke en flaske, hvis I giver ham den mere eller mindre i søvne, f.eks. kl 22-23, hvorefter han så kan sove videre, og I kan gå i seng. Han behøver ikke komme op, men kan få flasken imens han ligger i sin ...
... seng, når blot I sørger for at elevere hans hovedgærde lidt f.eks. med en pude under madrassen.
Hvis han afviser flasken der, og hvis han ikke vågner og melder sig om natten, så må I gå ud fra, at han har fået, hvad han har behov for. Og så synes jeg, at I skal lade ham og jer selv sove en god nattesøvn:) Det vil være helt okay, og også en god prioritering med den alder han har og hans indtag i øvrigt:)
Med hensyn til A38, så er anbefalingen, at han kan få mellem ½-1 dl. i alderen 9-12 måneders alderen, og mængden gradvist stigende i denne periode. Så nu hvor han er 10 måneder, kan I f.eks. give ½-¾ dl., men ikke mere. Ost og andre kalkholdige fødevarer må I gerne fortsætte med som nu og naturligt også morgenflasken, som han lyder til at trives rigtig godt med.
Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre, og at det giver lidt ro med på vejen :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.