Annonce

Annonce

Svar: Svær putning til nat - del III


18. maj 2022

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Tak for dit brev, det er rigtig godt, du skriver igen :)

Det første I skal være opmærksomme på og sikre jer er, at jeres dreng ikke er begyndt at powernappe sidst på eftermiddagen. Det kan være, han tager en lille lur i autostolen eller cyklen, når han f.eks. hentes fra vuggestue. Hvis han når at falde lidt hen på dette tidspunkt, så vil denne søvn "æde" af nattesøvnen. Det betyder, at han enten vil være rigtig svær at putte, at han vil kunne have en vågenperiode midt om natten, eller at han begynder at vågne meget tidligt.

Når det er sagt, så lyder det dog ikke til at være tilfældet hos jer, og det lyder derfor for mig som om, at det er ved at være tid til, at I skal prøve at putte lidt før igen.

Jeres dreng har haft nogle uger, hvor han er faldet i søvn omkring kl 20.30-21, uden gråd og protester og uden at putteritualet har trukket langvarigt ud.Han har derfor en god erfaring med sig om, hvordan putningen foregår. Han er derudover begyndt at sove én lur dagligt og ...


Annonce

... sover nu ofte 1.5-2 timer til middag - ofte i tidsrummet 11-13. Det lyder super godt. I fortæller også, at han er aktiv og i fuld gang hele dagen derefter.

Når I putter ham nu, så sker det under store protester, skrig og gråd. Du beskriver, at han kører med 110 km/t, og det lyder for mig som om, at han er overtræt. Det vil være helt normalt, fordi han nu står noget tidligere op af sin middagslur :) Derfor skal I prøve at putte ham tidligere og f.eks. allerede kl. 19-19.30. I skal bruge samme ritual, som I plejer at bruge, så alt er præcis som det plejer at være. Han skal stadig have godnatgrød, have læst godnathistorie osv. som I plejer - men skal altså puttes før han bliver overtræt og derfor virker overfrisk.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Det er helt normalt, at man efter en periode med sen putning og gradvis tilvænning til at putningen ikke længere trækker ud i timer, gradvist kan rykke puttetidspunktet frem og på den måde egentlig nå det tidspunkt, som er nærmere jeres oprindelige ønske :)

God fornøjelse med det :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annonce