Brev:
Svær putning til nat - del III
Kære Helen
Jeg var desværre nok lidt hurtig med min seneste tilbagemelding. Og selvom jeg godt ved at det ofte er 1 skridt frem og 2 tilbage i de her sager, så kunne jeg godt tænke at dele den trend vi har set de sidste par uger med dig.
Efter sidst havde vi en hel uge, hvor der var en mærkbar positiv effekt på hans søvn. Senere putning og godnatgrød gjorde putteritualet langt nemmere og kortvarigt. Og han sov faktisk igennem hele natten i en hel uge. Samtidig gik han over til 1 daglig lur.
Siden da er det dog som om, at resultaterne er blevet rullet tilbage. Han sover stadig typisk 1 lur fra 11-1230 (max 1 1/2 til 2 timer). Herefter er han vågen - og med fuld knald på - frem til 2030-2100. Her kan vi endnu ikke spore tegn af træthed hos ham (udover enorme humørsvingninger) og han kører med 110 km/t lige ...
... indtil vi er færdige med de faste putteritualer og til sidst beslutter at nu må det være sengetid. Han puttes under stor protest og skrigeri, og står og hopper op og ned i sengen, banker hovedet ind i tremmerne og kaster sutten fra sig, selvom han åbenlyst gerne vil have den. Efter 30-60 minutter falder han i søvn og sover med 1-2 opvågninger frem til 0630.
Det vil sige at vi pludselig er nede på omkring 11 timers søvn i døgnet, hvilket jeg jo synes er lidt. Måske er det også det der gør hans humør så varierende. Vi ved bare ikke hvordan vi skal hjælpe ham til at få nok søvn, når han er så stor modstander af at sove :)
Skal vi bare acceptere at det her er en periode, hvor tingene er lidt ustabile og at det hele nok skal stabilisere sig med tiden? Eller kan vi hjælpe den lille fyr på en god måde?
På forhånd mange tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
3. juli 2022 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Lillesøster er nu blevet 15 måneder og trives rigtig godt. Hun...
5. juni 2022 | Sovevaner | 12 mdr.
Vil ikke ligge ned i barnevognen
Hej Helen. Tak for dine gode råd og vejledning vedr. vores dreng ikke vil...
3. juni 2022 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har fundet...
2. juni 2022 | Sovevaner | 12 mdr.
Kære Helen. Skriver da jeg kunne bruge gode råd vedr. lur / amning inden...
26. maj 2022 | Sovevaner | 11 mdr.
Kære Helen. Jeg har skrevet til dig for et stykke tid siden omkring...
Viden om børn:
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Ultralydsscanning - gravid
Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se, om barnet har det godt, man kan vurdere, om barnet vokser, som det skal, og man kan regne ud, om terminen er rigtig. Man vil også kunne se, om der er mere end et barn.
Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Der sendes nogle lydbølger gennem maven og på en skærm, vil man kunne se, hvordan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...