Brev:
Den svære søvn
Kære Helen,
Tak for dine gode råd indtil videre : )
Ellen har taget rigtigt godt imod skemaden og spiser lystigt med egne hænder hvad jeg serverer af frugt og kogte grøntsager. I udgangspunktet får hun 5 små måltider om dagen, styret af egen lyst. Vi øver på vand af kop, som hun dog meget ofte kløjes i, så væsken kommer med flasken før hver lur, hvor hun drikker mellem 100 - 150 ml. Vi følger mere eller mindre dagsplaner som du foreslog og har nu rimeligt fast 3 dagslure på mellem 40 min - 2,5 time ( og alt her imellem). Natten løber fra ca. 19.30-06.00. Hun får en flaske før hver søvn og fortsat ca. 3 flasker om natten (ca. 23.00-02.00-04.00).
Hun falder aldrig i søvn med flasken i munden. Dog falder hun i søvn med sutten. Om dagen sover hun gerne videre selv om den falder ud under søvnen. ...
...
Udover de 3 flasker har hun dog de seneste par uger vågnet efter hver endt søvncyklus og grædt. En træt konfus gråd, men ikke bare klynk. Hun kan trøstes med en sut og kærtegn, hvorefter hun sover videre. Vi har prøvet uden sut, men så eskalerer gråden. Udover at det er dødhårdt og vi ikke har det overskud vi har brug for i hverdagen, så er jeg bange for at gøre hende afhængig af sutten.
På den anden side virker det til at være det eneste der hjælper. Hvad er dine tanker? Skal vi fortsætte med at trøste hende med det der virker og se tiden an?
Vi havde sådan håbet at det blot handlede om et udviklingsspring. Det passer tidsmæssigt og vi havde pludseligt 2 nætter uden alle opvågninger og primede og lykkelige. Men det var en kort fornøjelse.
På forhånd tak,
Med venlig hilsen
Ellens trætte forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.