Brev:
Nattesøvn 4 måneder
Kære Helen,
Olivia er i fortsat trivsel og det går overordnet rigtig fint. Olivia bliver mere og mere bevidst for hver dag som der går og hun er nu også blevet meget opmærksom på den store verden. Ovenstående er formentlig årsagen til, at Olivia nu har fået noget svære ved at blive puttet til natten samt at sove “natten igennem”.
Olivia har behov for at falde i søvn i mine arme og ligge der i en 20 minutters tid, inden jeg lægger hende i sengen, da hun ellers vågner igen og vi starter forfra. Jeg har forsøgt det meste, som du forslår, at jeg svøber hende, lægge hende når vejrtrækning bliver tungere og hun endnu ikke sover helt osv. Alt med samme resultat, at hun bliver ked af det, i det sekund hun bliver lagt og man starter forfra. Har du andre ting, som jeg kan forsøge? ...
... Jeg vil jo helst ikke give hende nogle “dårlige” vaner og nu når hun er knap 4 måneder, er det jo en reel bekymring.
Derudover vågner hun mange gange i løbet natten- cirka en gang i timen. Hun spiser ikke altid, men hun hyggesutter istedet og sover videre ved brystet. Jeg har forsøgt med sutten, denne tager hun et fåtal af gange og ellers er jeg nødt til at tage hende op, da hun ellers bliver rigtig ked af det. Hvad kan jeg gøre ift. ovenstående udfordring?
Selvfølgelig skal Olivias behov for tryghed dækkes, men jeg kan mærke, at det begynder at tage på kroppen med så afbrudt nattensøvn. Og jeg er selvfølgelig helt klar over den præmis, at hun skal have mad i løbet af natten og hun har formentlig også et appetitspring nu, som skal imødekommes.
Med venlig hilsen
Olivias mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.