Annonce

Annonce

Brev:

To spørgsmål om mad


6. januar 2022

Alder:
7 mdr.

To spørgsmål om mad

Hej Helen

Jeg har to punkter, som jeg håber du kan svare på.

Vores søn spiser rigtig godt, og har spist overgangskost siden han blev 5 måneder. Han får 3 hovedmåltider og 2 mellemmåltider fuld af grød, grønsagsmos m/u kød/fisk, grønsager, frugt osv. Han nyder både at få ske mad, og mad han kan pille ved/sanse. Han er alt i alt rigtig god til det med mad. Jeg er derfor begyndt at trappe amningerne lidt ned i dagtimerne (så det passer med anbefalingerne) og han er ligeledes begyndt på kun 2 lure i dagtimerne. Om natten er han stadig afhængig af brystet som sut, men vi arbejder på at få det ned.

Mit første spørgsmål er: hvornår behøves man ikke længere tilsætte MM eller MME til maden?

Jeg har gået og undret mig over, at ofte når han skal sove nat, vågner han ofte en time efter han er faldet i søvn. Han søger brystet og tager en tår og sover derefter videre (som han også gør om natten). Han har gjort det i ...


Annonce

... flere måneder, er bare begyndt at tænkte over, om der kunne være en grund eller om det er ‘normalt’?
Han får mælk fra begge bryster inden han falder i søvn, og han får nu han er så langt med på mad, får han også sit aftensmåltid, som idag var en stor skål havregrød.

Han var syg over julen med dårlig mave, og oppede min mælk da han spiste hver time i næsten en uge. Han fik naturligvis fri mælkebar, for at få væske (og tryghed) nok.

Han er stadig ikke tilbage på ‘normalen’ om natten, og vågner hver anden time hele natten og vil have sin bryst-sut, men han er stille og roligt på vej tilbage, er mit indtryk.
‘Normalt’ sover han 1 time, vil gerne lige have en tår ekstra, og sover herefter 4-6 timer i første stræk. Herefter søger han bryster hver 1,5-3 time. Og sover 11-12 timer om natten.

Så andet spørgsmål: er det ‘normalt’ at ønske en ekstra tår, en time efter man er lagt? Og bør vi ændre på det?

Hilsen herfra

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce