Brev:
Søvn - 15 snart 16 mdr.
Hej Helen.
Så er jeg tilbage med endnu nogle spørgsmål som jeg håber du kan svare på.
Dagplejemor fortæller at min søn nu ikke længere vil sove formiddagslur hos hende men kun middagslur fra kl ca. 12-14.15.
Dette tænker jeg er en naturlig udvikling. Hjemme sover han fortsat nemt 2 lure fra kl. 8-9 og igen fra kl. 13-14, hvor han viser tydelige tegn på træthed og falder hurtigt i søvn, men jeg tror det kun er et spørgsmål om tid før han også overgår til 1 lur hjemme.
Om han keder sig hjemme eller måske i dagplejen glemmer at han er træt fordi der sker mere vides ikke. Men…
Siden vi overgik til vintertid er han begyndt at vågne ved kl 4.30 tiden, nogle dage før og det giver ham et endnu længere “vågen” stræk inden mulighed for middagslur. Han puttes kl. 19 da han ikke kan holde sig vågen længere. Puttes han senere betyder dette desværre ikke at han sover længere næste morgen.
Fra ca kl. 3 begynder han at sove mere uroligt, roder rundt og sætter han sig først op i sengen kan jeg ikke få ham videre i søvnen.
Nogle gange kan han også græde lidt tidlig morgen, men måske det er i drømme. ...
... Sommetider kan jeg få ham videre i søvnen med en sut og hans sovebamse, men det kræver at jeg er lynhurtig. Resten af natten gives ikke sut hvis han taber den (han kan nu selv finde den og putte den i munden) og han tages aldrig op eller tilbydes drikke.
Det virker til hans søvn fra tidlig morgen nu er blevet lettere. Han vågner nemmere ved lyde og vi må liste rundt i et gammelt hus der knirker. Han sover fortsat i egen tremmeseng men i vores soveværelse. Han vågner normalt senest kl. 5.
Er dette normalt og sker der noget specielt ift. søvnen ved denne alder?
Han er i fuld gang med at få flere tænder hvilket naturligt også påvirker søvnen.
Jeg har spurgt dig før men hvornår plejer søvnen at blive tungere med knap så mange lette opvågninger?
Om dagen sover han ca. 2-2.5 time og om natten ca. 10 timer. Vi har talt om det før, men bør man vække et barn i dagtimerne, nogle dage har jeg nemlig fornemmelsen af han sagtens kan sove mere når han vågner, men vil længere dagssøvn påvirke endnu mere i negativ retning ift. nætterne?
På forhånd tak for svar og rigtig god dag.
Med venlig hilsen
Kristians mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.