Brev:
Tidlige morgener
Kære Helen.
Jeg har to børn på knap 4 år og godt 1,5 år og de vågner super tidligt om morgenen og har alle dage gjort det!
De vågner hver dag mellem kl. 05:00 og 05:30 plus/minus 30 minutter i perioder. Oplagte løsninger, som fx mørkelægningsgardiner er naturligvis forsøgt. Når jeg googler løs om problemstillingen kommer der generelt to løsninger: 1. fortæl barnet det ikke er morgen endnu og 2. kig på rytmen over hele dagen.
Ift. den første løsning, har jeg aldrig forstået, hvordan det i praksis skal kunne fungere. I hvert fald ikke for vores børn. Hvis vi beder dem gå tilbage i seng starter der en kamp, hvor de protesterer højlydt, og hvis ikke begge børn er vågne, så kan en sætning som, at man skal gå tilbage i seng eller ligger sig at putte lidt hos mor og far, give så højt et skrig, at hele huset med sikkerhed er vågnet. Det kan resultere i en lang magtkamp, hvor alle oplever at få en ulykkelig start på dagen.
Vi har også forsøgt at bede den store gå på værelset og lege selv, men det kan ofte give samme protest og den lille er endnu ikke stor nok til at lege selv væk fra os. Nogle gange kan vi stikke en telefon eller ...
... tænde fjernsynet blot for at få en lidt mere rolig start på morgenen, men det resulterer i, at lige nu er ’Gurli’ det første vores datter siger om morgenen og insisterer på at fjernsynet tændes.
Ift. en ændret dagsrytme, har dette nu været vores evige håb gennem 4 år, først da vores søn gik fra tre lure til to, så fra to til én, så da den ene lur betød, at han ikke var træt og putteklar før kl 21, og senest da han for to måneder siden droppede sin middagslur, troede vi at NU kunne han da sove en time længere om morgenen. INTET har haft en positiv indvirkninger. Lige nu bliver begge børn typisk putte kl 19, meget trætte, da den store som sagt for nylig er kommet af med middagsluren, og den lille, da hun ligeledes for nylig er gået ned til én lur. Men igen, om de puttes kl 18 eller 21 har ikke vist sig at have en sammenhæng til tidspunktet de vågner på morgenen efter.
Jeg vil høre, om vi blot skal acceptere at dagene starter meget tidligt hos os eller om der er et sidste håb for, at vi kan ændre noget der gør, at vores dage er lettere at få til at hænge sammen i kræft af at starte en smule senere.
Venlig hilsen
Milo og Nynnes mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.
Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...
4. januar 2025 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.
Kære Helen Vi ved ikke hvordan vi bedst hjælper vores ældste datter på 4 år....
Viden om børn:
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.