Annonce

Annonce

Svar: Sut?


10. juni 2021

Kategori:
Alder:
2 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære Mor

Tak for dit brev :)

Jeg er ked af at høre, at din mand har fået en depression og har været nødt til at flytte fra jer. Det lyder som om, at I har en meget svær tid lige nu. Det er ikke nemt med en 2årig og dig som højgravid - men det er godt, at far får behandling, og jeg håber, at I får den hjælp, som I har brug for alle 3, snart 4 :)

Det er uhensigtsmæssigt, at jeres datter bruger en dukkesut. Den passer ikke til hendes mund, og du kan allerede se, at den påvirker hendes tænder, efter at hun har brugt den i knap en måned. Det lyder ikke som om, at hun kan undvære en sut, og hvis du fjerner dukkesutten, så er der risiko for, at hun begynder at sutte på tommelfinger - og så kan hun bruge sin tommel i rigtig mange år. Jeg vil derfor anbefale, at du køber hende en rigtig sut. Og det bør være enten en flad sut, eller en anatomisk sut, som er flad der, hvor hendes mælketænder sidder, når hun har den i munden. Helst også i naturgummi/latex på grund af hendes tænder.

Allerbedst vil det naturligvis være, hvis hun ikke i en alder af ...


Annonce

... 2 år pludselig skal til at bruge sut, men - dukkesutten dur ikke. Jeg vil anbefale dig, at du kobler hendes nye sut til en klud, så hun får en sutteklud og gradvist kan sutten så måske helt udelades og kluden være det, som hun føler tryghed ved. En klud kan hun tage med sig, den kan følge hende i vuggestue og hun styrer selv behovet - hun kan nulre næse osv. når hun har brug for det og på den måde kan kluden fungere som substitut for både bryst og narresut. Det kan tilmed være en af dine aflagte t-shirts eller lignende, så den minder om dig og om den tid, som hun har haft ved dit bryst..


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Hårelastikken dur ikke. Den er farlig, og hun risikerer at synke den! Men det er tydeligt, at den minder om dig, og derfor tænker jeg, at en af dine aflagte t-shirts kunne være en rigtig god idé for din datter :) En t-shirt hun kender og forbinder med dig - og som tilmed dufter af mor, og lige nu så koblet til en rigtig narresut, som så måske gradvist kan trappes ud, men kluden beholdes :)

Rigtig meget held og lykke med det projekt - og stort knus herfra :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Uld til baby, hvordan?

Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udvikling - børn

Børns motoriske udvikling er forskellig, men du kan bruge følgende rettesnor:

1 mdr.: Barnet prøver at løfte hovedet fra underlaget, når det ligger på maven

2-3 mdr.: Støtter på underarmene og løfter hoved og bryst fra underlaget.

4 mdr.: Kan selv holde hovedet i siddende stilling. Begynder at trille rundt fra mave til ryg. Rækker ud efter ting.

5 mdr.: Hvis barnet får hjælp til at sidde op, vil det sidde med rank ryg og hovedet i fin...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce