Svar: Nattesøvn og tremmeseng - 6 mdr.
Hej med dig
Tak for dit brev og fine spørgsmål omkring putning i tremmesengen :)
Det er super godt, at du altid har puttet din dreng fra dig, før han sov helt, så han har registreret, at han blev lagt i sin seng og derfor forbundet sin tremmeseng med stedet, hvor han skulle sove. Det lønner sig nu, fordi han tydeligt er tryg ved sin seng, når du putter ham i den, og det er bare super dejligt.
I princippet må han gerne ligge og småpludre, hygge sig osv. i ½-1 times tid, før han er parat til at overgive sig til søvnen. Han er på ingen måde ked af det, lyder faktisk til at have det rigtig fint med at koble fra på denne måde, og sådan må det meget gerne være. Som du selv skriver, så skal du naturligvis være der for ham, hvis han bliver ked af det. Det lyder som om, at det faktisk fungerer og som udgangspunkt skal man derfor ikke ændre noget :)
Når det så er sagt, så skal du naturligvis være opmærkoskm på om puttetidspunktet er rigtigt, måske skal han puttes lidt senere, for ikke at ligge vågen helt så længe.
Du nævner også, at han ofte vågner op, når du flytter ham fra dig. Du skriver "han viser tydelige træthedstegn inden vi giver ham flaske, men det er lige som om, at så snart han rammer tremmesengen slår øjnene helt op". Det lyder derfor som om, at han reagerer på ...
... skiftet fra favn og ned i sengen og at det skift "vækker" ham. Derfor kan du godt forsøge at give ham flasken i sengen. Det er en af fordelene ved at give flaske, at han kan få den imens han er puttet i sin seng. Du bør elevere hans hovedgærde, så han ikke ligger helt fladt. Det kan du gøre ved at komme et håndklæde, en pude eller lignende ind under madrassen, så selve madrassen løftes lidt op (han er for lille til hovedpude).
Du kan derfor gøre ham klar til natten med ren ble, nattøj osv. Putte ham i seng og så give ham flasken imens han ligger der - og lade ham få sin mælk, finde roen og falde i søvn. Han bør ikke falde i søvn med flasken i munden, men skal helst nå dertil, hvor han får mælken, slipper flasken, smiler til dig og triller om på siden og sover :)
Med hensyn til sutten, så er det rigtig godt, at du er opmærksom på at han helst ikke skal have den i munden hele tiden for at kunne sove, og at du derfor forsøger at berolige ham med dine hænder, kærtegn osv. i stedet for sut.
At han virker ekstra suttesøgende om natten kan også være fordi han har behov for mere mælk/mad, men jeg ved fra dine tidligere breve, at I er igang og forsøger det bedste I kan, så jeg tænker, at tiden også arbejder lidt for jer her :)
Rigtig meget held og lykke fortsat :) Og rigtig god pinse :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Kræsenhed
Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.
Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.
Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.
I må respektere at der er noget mad,...
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".
Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.
Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.
Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.
Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)
Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)
God sommer