Annonce

Annonce

Brev:

Amning / ammestop


8. maj 2021

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Amning / ammestop

Kære Helen!

Jeg har et problem ift amning af min søn, som er 16 mdr gammel.
Jeg håber det er til at hitte ud af - for det er lidt rodet.

Amning har altid og lige fra starten kørt fint, og jeg har været rigtig glad for at kunne amme - har altid friammet uden problemer, jeg synes det har reguleret sig selv. Min søn, P, bruger ikke sut og har heller aldrig fået flaske. Han har heller ikke sutteklud/bamser/lignende som han er glad for, så det er primært brystet der trøster ham når han er ked - han accepterer typisk ikke andet.

Nu er mit problem så, at det har taget kæmpe overhånd med al den amning. For måske 3-4 måneder siden (lige FØR P startede i vuggestue) begyndte han at ville ammes enormt meget i løbet af dagen. Da jeg, som sagt, altid har friammet ham, tænkte jeg at det var en fase, og det ville gå over igen. Men det er det ikke! Han vil ammes næsten konstant dagen igennem, og det bliver oftest til nogle meget lange sessioner på halve og hele timer. Og når jeg så til sidst afbryder amningen (han når som oftest ikke selv til en form for mætningspunkt) bliver han helt ulykkelig og/eller meget hidsig.

Det bliver jeg selv ret håbløs/ulykkelig over, for jeg synes jeg prøver at give ham alt hvad jeg kan, og det hjælper ikke rigtigt!

For et halvt års tid siden stoppede vi amning om natten, og det er gået sådan nogenlunde. Jeg sov på sofaen og far sov i soveværelset med P. P vågner stadig mange gange om natten og er ked, og kommer op i sengen til far og sover (ellers sover P i egen tremmeseng i vores allesammens soveværelse). Så vågner P igen omkring kl 4-5 og vil ikke acceptere at sove mere uden at få bryst. Så i vores desperation, er det blevet sådan, at der kommer jeg ind og giver bryst og så sover vi forhåbentlig alle lidt videre. Det er bare rodet! Jeg troede at nætterne ville blive lidt mere udholdelige efter natammestop, men det er som om P stadig ikke har vænnet sig til det, og er stadig mere ...


Annonce

... ulykkelig om natten end jeg snart kan holde til mere.

Så vores aften/nat/dag ser sådan ud:

P får aftengrød ca 19.30, bliver ammet, børste tænder, nattøj på, siger godnat til diverse bamser, får læst bog, bliver puttet i seng.

Han vågner flere gange i løbet af aftenen, hvor han skal aes lidt, nynnes for, og sover videre.

Omkring midnat har han typisk en skrigetur, hvor far må have ham op og berolige. Det kan tage en halv til en hel time.

Efter det sover han typisk til 4-tiden, hvor han vil have bryst. Jeg kommer ind til dem i sengen, og ammer, og vi sover allesammen lidt videre. Vi står op, han får morgenmad og bliver gjort klar til vuggestue. Han vil gerne ammes flere gange i løbet af morgenen, men det svinger lidt hvor meget det bliver til (alt efter hvor travlt vi har). I vuggestuen har han det fint, spiser godt, sover godt.

Han kommer hjem om eftermiddagen ved 15-tiden, bliver ammet (en laaang session, men som jeg også synes er hyggelig). I løbet af eftermiddagen vil han gerne ammes MANGE gange, og bliver rigtig hidsig hvis jeg siger nej. Det kan være op til flere gange i timen at han efterspørger.

Jeg tror at mit problem er, at jeg bare er ved at være rigtig træt. Jeg er træt af at amme så meget og alligevel have en dreng der er ret utilfreds. Jeg er træt af at blive vækket meget tidligt om morgenen altid, og træt af at jeg ikke ved hvad jeg skal gøre ved det.

Egentlig er jeg ikke interesseret i at stoppe helt med at amme, men det vil jeg trods alt hellere end at det er sådan her. Jeg har nok også lidt dårlig samvittighed over evt at stoppe amningen, når det er så godt for barnet...

Jeg har jo indtil nu ment, at jeg gerne vil amme alt det han efterspørger, fordi det er vigtigt for mig at han føler sig tryg og har det godt - især når han ikke bruger sut, og det er så svært at trøste på andre måder. Men nu er jeg bare træt, og jeg håber meget du kan hjælpe.

De bedste hilsner,
En træt mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annonce