Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan forlænger jeg natten fra 05 til 06?


22. februar 2021

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Hvordan forlænger jeg natten fra 05 til 06?

Kære Helen

Jeg er flittig læser af dine svar til andre og det har hjulpet mig meget, men nu skriver jeg alligevel, da jeg mangler forslag til hvordan jeg får skubbet min piges døgnrytme en lille smule.

Min datter er 9 mdr. og ammes faktisk stadig både nat og dag. Da jeg starter på arbejde om 1,5 mdr er jeg dog meget bevidst om at det skal udfases.
Jeg ammer om natten, fordi hun hverken bruger sut eller bamse og jeg har svært ved at trøste hende uden. Kan jeg vugge hende i søvn uden bryst, så gør jeg det, men ofte lykkedes det ikke og jeg tyer til bryst for hurtigt at få søvn igen fremfor at vi begge bliver alt for vågne.

Mit egentlige problematik er at hun oftest vågner kl 5 og ca halvdelen af morgenerne lykkedes det at få hende til at sove igen, den anden halvdel står vi op efter at have forsøgt med bryst. Jeg kan fint stå op med hende, men for det første virker hun tit ikke frisk og for det andet har vi en dreng på 3,5 år, som har en anden rutine, vi gradvist bliver nødt til at få tilpasset hende til.

Jeg vil meget gerne at hendes dag først starter kl 6-6:30, da det ville passe meget bedre ind i resten af familiens rytme.

Amningen om dagen kan jeg godt nedtrappe, tror mest det handler om hygge end et regulært mælkebehov. Måske mindre mælk om dagen kan give mere sult efter mættede mad og dermed en længere nat. (Hmm, blot en tanke).

Dagsplan er som følger:

Vågner ca 05: jeg forsøger at få hende tilbage i søvn ved liggende amning og hvis ikke det virker, så ved at vugge. Det hjælper tit nok til at jeg fortsat prøver, og sjældent nok til at jeg overvejer om jeg bare burde stå op. Hvis hun falder i søvn igen står vi op mellem 6 og 6:30.

Kl 7: morgenmad, grød med frugtmos. Vand i kop.

8-8:30 bryst og køre i børnehave med storebror, hvor hun desværre ofte falder i søvn.

De dage hvor det lykkes at ...


Annonce

... aflevere i børnehave uden hun falder i søvn og hvor hun har sovet indtil 6-6:30, kommer hun ind efter køreturen og leger lidt igen, og puttes så til lur kl 9-10 stykker.

Frokost 11: Maden består somregel af en 4-5 forskellige ting og kan være rester fra aftenen før, rugbrødshapsere med smøreost el. spegepølse, ærter/majs/agurk/tomat, en gang imellem lidt fisk, (hun gider ikke rigtig kogte grøntsager eller mos), klatkager af grød, bagt grød. Vand i kop.

Mellem 13-14 ammes og puttes til lur.

15 mellemmåltid som består af grød, klatkager, eller lidt bolle med smøreost, og frugt i hånden. Vand i kop.

16:30 amning el. mellemmåltid bestående af det samme som ovenfor

18 aftensmad hvor hun får det samme som os. Vand i kop.

18:45 ammes og puttes. Hun falder i søvn i løbet at 5-10 min. Fra kl 18 og indtil hun sover er hun ofte ked af det og hænger kostant på mig. Hun har ganske enkelt ikke mere at give af.

Vågner ved 23-tiden og får mælk fra begge bryster.

Vågner mellem 2 og 3, her kan jeg ofte vugge hende i søvn igen uden at amme. Er hun for ked af det får hun bryst.

Jeg vil meget gerne give hende tre lure, men det er efterhånden blevet så svært at putte hende til tredje lur at jeg har accepteret at hun kun vil have to (med enkelte undtagelser). Jeg ved godt, at det er svært at få hende til at sove længere, når hun puttes kl kl 19, men jeg ved ikke hvordan jeg skal forlænge hendes aften. At putte til lur kl 18 er måske en mulighed, men dels passer det meget dårligt ind i familiens rytme og dels tænker jeg at hvis der lykkes med at putte hende, så bliver jeg nok nødt til at vække hende igen, for at hun ikke skal tage et rigtig langt stræk og dermed næsten vende døgnrytmen.

Jeg håber du har et par ideer til mig, jeg kan arbejde med. Jeg ser meget frem til dit svar.

På forhånd tak.

Venlig hilsen
Inge

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kostfibre og børn

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...

Læs mere i Babylex

Kolik

Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.

Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for din altid rigtigt gode brevkasse, med masser af nyttige råd og gode, personlige og vedkommende svar.

Jeg glæder mig altid til at modtage svar fra dig.

Sebastians mor


Annonce