Brev:
Supplering med flaske
Kære Helen
Tak for dit meget grundige svar sidst om klipning af tungebånd. Vi endte med at få besøg af en ammevejleder, der vurderede, at teknikken ved brystet var fin, og at min søn nok havde kort tungebånd. Vi fik det derfor klippet af en øre-, næse-, halslæge her i sidste uge, hvor han var ca. 2 måneder.
Det blev en noget hård aften efterfølgende: Han ville umiddelbart gerne spise fra brystet, men begyndte så at afvise det, og var næsten helt utrøstelig. Vi gav ham noget panodil på anbefaling fra lægevagten, men det hjalp ikke. Vi gav ham også modermælkserstatning, så han i det mindste fik noget. Til sidst blev vi sendt ind på hospitalet for at få tjekket, om der var gået noget galt, men alt så fint ud, og da vi havde været derinde, ville han pludselig gerne spise igen heldigvis. Jeg tror ...
... måske, at han bare var træt, sulten og overstimuleret, for det gjorde tilsyneladende ikke ondt, da børnelægen så på klippet.
Nåh, men klippet har desværre ikke løst problemet - amningen føles stadig ubehagelig - og vi skal derfor til at beslutte, hvad vi så gør. Jeg vil i udgangspunktet gerne fortsætte med at amme, både fordi min søn er glad for det, og fordi det også er nemmere for mig, når vi er ude. Jeg kunne dog også godt tænke mig at spare mig selv lidt, så vi overvejer at supplere med modermælkerstatning (og ikke modermælk på flaske).
Jeg tænker umiddelbart, at en af natamningerne kunne erstattes med en flaske, så min kæreste kan tage den. Og måske en amning i løbet af dagen. Men har du nogen gode råd til, hvordan vi gør det bedst, så jeg stadig kan blive ved med at amme delvist?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Cykelstol
De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.
Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.
Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...