Brev:
Sproglig udvikling - 11 mdr.
Hej!
Min datter bliver 11 måneder d. 26 februar.
Hun møver stadig rundt og har ikke helt fundet kravle metoden endnu. Men hun kommer selv fra liggende/til siddende og omvendt og stiller sig op af alt. Har også stået frit enkelte gange og taget små skidt. Hun kan vinke, klappe og når vi siger “hvor stor er Alma” så tager hun armene op over hovedet. Hun er begyndt den sidste måneds tid at sige “a det” og peger på alt. Vi er gode til at fortælle og sætte ord på de ting hun peger på. Vi laver mange gentagelser og hun peger også ofte på de samme ting. Vi har også gerne en dialog om det. Vi siger også sætninger til hende som “hvor er katten?” Også kigger Alma rundt i rummet og peger på katten. Eller “må mor få din sut?” Også giver Alma mig den osv.
Vi synes hun er godt med men vi er lidt i tvivl om hvad vi kan og skal forvente af hende nu i forhold sin hendes alder og udvikling. Vi synes hendes pludren er varierende og hun siger “a det?” Og peger, siger “baba” , “mam”, “dada” og laver spytte lyde og brummen med munden.. og nogle gange vrøvler hun bare derud af :-) hun er også meget bevidst om at få os til at grine ...
... og laver mange fjollede ting! Og hvis vi siger “skal vi læse en bog?” Så møver Alma hen til bogreolen og tager en bog.
Vi synes hun er meget bevidst og laver gerne de samme lege igen og igen. Hun elsker fange leg og at jagte os på gulvet. Elsker at gynge, tumle og danse til musik. Hun er også begyndt at lave fagter til “drala” sangen. Hun elsker at læge bøger hvilket vi får meget af tiden til at gå med, elsker at lave mad med sig legemad og lave puttekasse, banke i sit hammerbrat osv. Vi er dagligt i haven hvor vi sanser og gynger. Ser på heste osv.
Men mit spørgsmål går egentligt på hvad Alma skal kunne rent sprogmæssigt i denne alder? Og hvad kan vi forvente mere af og hvordan støtter vi hende bedst nu? :-)
Og har du nogle gode lege vi kan gøre brug af nu?
Også mht. Almas manglende kravlen. Er det bekymrende at hun stadivæk ikke kravler? Vi har set både osteopat, fysioterapeut og Sundhedsplejerske. De siger at der ikke er noget galt, og har givet os øvelser. Vi har virkelig trænet og øvet men der sker bare ikke rigtig noget.
Håber du kan give nogle gode råd og hjælpe os videre!
Venlig hilsen
En mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Rød numse
De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.
For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.
Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...
Menstruation - efter fødsel
Det er meget forskelligt, hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Hos nogle kvinder kommer menstruationen allerede efter ca. 8 uger, men det er også helt normalt, at menstruationen først kommer et år efter, at du har født.
Hvis du ammer, vil det ofte udskyde din menstruation, så menstruationen først vender tilbage, når du begynder at trappe ned i antallet af amninger eller helt er stoppet. Men menstruationen kan vende tilbage på forskelligt tidspunkt, uanset om du...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.